Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kedvesek! Miért van minden...

Kedvesek! Miért van minden nap legalább 2-3 kérdés a súlygyarapodás témakörben? Nem érzi mindenki maga, hogy egészségesen hízott-e a terhesség alatt, vagy már kórosan?

Figyelt kérdés

Miért ilyen fontos, amikor életünk legszebb időszaka a terhesség, bármennyit is híztunk! Ki kéne élvezni ezt a 9 hónapot, mert nem túl sokszor élhetjük meg egy életben!!!

Egészség legyen, a kilók csak másodlagosak!

37+4 hetes km

2009. jún. 20. 10:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Ezt én is nagyon utálom,ha egy nő vállalta a gyereket,akkor mi a fenének kell állandoan azon stresszelni,hogy mennyit fog hizni,kit érdekel ez most ilyenkor?Normális anyukát biztos nem!!!!

5 hónapos a kisfiam,szoptatom,de még mindig van rajtam plusz 10 kiló,de majd ezen akkor fogok aggodni,ha már nem szoptatok!!!

2009. jún. 20. 14:32
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is feltettem már súllyal kapcsolatos kérdést, hiába már a 3. terhességem. A védőnőm szerint 9 kilónál nem szabad többet hízni, mert ő is annyit hízott. Ilyen védőnőm van, az ő tanácsára úgy gondolom nem a legjobb hallgatni, mert szerinte minden úgy jó, ahogy Ő csinálta anno 30 éve. pl a babát csak babakocsiban tologatva lehet altatni télen is, mert Ő úgy csinálta.

Az orvosomat nem érdekli a súlyom, nem mondd rá semmit.

Az első babámnál 23 kilót híztam, a másodiknál 35 kilót. Most 15 hetesen 3,5 kilónál tartok, igyekszem odafigyelni.

Mindkét terhességem végén nagyon szenvedtem a súlytöbblettől...vizesedtem, fájt mindenem, szinte az ágyból nem bírtam felkelni, légszomj stb...

Most ezt nem szeretném és a neten található különféle sajtónál hasznosabbnak találom a kismamák saját tapasztalataikat és véleményüket.

Hidd el nem valami élvezetes a terhesség 35 kiló plusszal!A kilókra igenis oda kell figyelni!

nem minden kérdés érdekelhet vagy tetszhet mindenkinek amit itt az oldalon feltesznek. Válaszolsz amire hasznos választ tudsz adni és továbbsiklasz, ami nem érdekel. Ennyi.

2009. jún. 20. 15:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell provokálni a terhes kismamákat?Van épp más dolgunk is mint hogy ilyen hülyeségeken bosszankodjunk mint amit a kérdező feltett!!

Ha nem tudnád "kedves"kérdező, akkor sajnos nem biztos hogy a súlygyarapodás annyira egészséges.Merthogy egy csomó más betegséget hozhat maga után, mint pl. cukor, vérnyomás stb....

Ezért aggódik sok kismama a súlya miatt.Én sem az alakomat féltem.

Lehet hogy te annyit híztál hogy már zavar ez a téma, akkor meg nem kell elolvasni és kész.

Amúgy jó hogy vannak ilyen laza kismamák is, akiket nem érdekel semmi.

2009. jún. 20. 15:45
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

a 14:32-esnek:

Szerintem pont a normális anyukát érdekli mennyit hízik. A normális anyuka aggódik azon, hogy a sok hízás mennyire terheli meg a szervezetét és ez bajt okozhat-e a babának. A normális anyuka gondol arra, hogy mi van ha toxémiás lesz vagy magas-vérnyomása lesz a nagy súlytöbblet miatt és korábban kell emiatt megszülnie a babát???

utánad lévő v.

2009. jún. 20. 15:46
 15/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Sajnálom, hogy provokációnak vettétek a kérdésemet, egyáltalán nem annak szántam. Elnézést, ha valakit megbántottam a kérdésemmel... Tényleg kíváncsi voltam, hogy valóban nem érzi maga a kismama, hogy egészséges-e az a súlygyarapodás nála. Csak mert szerintem így látatlanban sokkal nehezebb okos tanácsot adni, mintha az orvossal, dietetikussal, védőnővel stb. beszélnénk meg. Hiszen mindenki más alkatú, ami egyiknél normális súly, az a másiknál már sok vagy éppen kevés.

Szóval a kilók száma tényleg nem biztos hogy sokat mond. Itt persze nem a végletekre gondolok. Azért is írtam, hogy EGÉSZSÉGES HÍZÁS.

És valóban, nem csak ebben az időszakban, de mindig oda kell figyelnünk a súlyunkra.

Azért nagyon szép babavárást, szülést és babázást kívánok mindenkinek!

2009. jún. 20. 17:37
 16/18 anonim ***** válasza:

Az "orvos"nak egy forrás, aki még nem hallott a zsírban felhalmozódó mérgekről:

[link]

Dietetikus a chaten c. cikk:

Fogyókúra a terhesség, szoptatás alatt:

Nem tanácsos, mivel káros lebontási termékek, a zsírszövetben raktározott mérgek, környezetszennyező anyagok, fogyásból származó szabadgyökök a babát is károsíthatják. Az erőteljes testsúlycsökkenés a tejelválasztás apadását vonhatja maga után. Azonban a fölös energiabeviteltől tartózkodjon a kismama, mozogjon sokat a jó levegőn.

Szerző: Varga Gyöngyvér

Forrás: HáziPatika.com

2009. jún. 21. 12:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Én is gondoltam már rá, hogy kikeresek Neki egy cikket, hiszen ez tény és millióegy ilyen írás van róla. De úgy gondoltam nem éri meg a fáradtságot, hiszen egyértelmű, hogy nem orvos. Tudod...messziről jött ember....tehát nem orvos, hanem tájékozatlan és buta.

De Te rendi vagy, hogy vetted a fáradtságot, a bugyuta emberekkel nem kell foglalkozni, ne vedd a szívedre!

2009. jún. 22. 08:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Igaza van, nem adta meg forrást, a végén még hiteltelen leszek neki :-) (Mérnök vagyok, tényleg illett volna forrást megjelölnöm...)
2009. jún. 22. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!