Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek van okom aggódni...

Szerintetek van okom aggódni ilyen értékek alapján? 36 éves vagyok, a kombinált teszthez a vérvétel időpontja: a mensi alapján: 12hét 2nap, UH alapján: 13hét 2nap. Az értékek lejjebb.

Figyelt kérdés

Kombinált teszt:

free b-hCG: 69,1 IU/L, 2,19 MoM

PAPP-A: 9,186 IU/L, 2,10 MoM

kockázat:

Down: 1:5092 (életkor alapján: 1:340)

Edwards: 1:80179 (életkor alapján: 1:4009)

Patau: 1:188747 (életkor alapján: 1:9437)

Eredmény: NEGATÍV

Négyes teszt:

AFP: 33,15 ng/mL, 0,96 MoM

uEstriol: 3,15 ng/mL, 1,68 MoM

free b-hCG: 34,67 ng/mL, 2,35 MoM

Inhibin-A: 292,69 pg/mL, 2,99 MoM

kockázat:

Down: 1:8000

nyitott gerinc: 1:7000

Eredmény: NEGATÍV

Az a baj, hogy ezek az értékek nekem nem mondanak semmit, mert kompletten sehol nem tudom értékelni, hogy jók-e vagy sem...

A dokihoz meg sajnos csak 2 hét múlva tudok menni, mert szabin van... :(

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, észrevételeket...

18h2n kismama

#kombinált teszt #négyes teszt
2012. ápr. 17. 21:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Akkor igen, az lehet, hogy nem pontosan akkor volt a peteérésed, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A fogantatás pontos időpontját tudod egyébként?

Nyugi, a genetikai uh-n is minden látszik, aminek kell. De ha érdekel a 4d uh cím, csak írj nyugodtan, szívesen megadom a doktornő telefonszámát, címét. Egészségpénztári kártyára, számlára is el lehet számolni, nekem 13.000 Ft volt (lassan 3 éve, szóval lehet, hogy azóta már ment fel az ára).

2012. ápr. 17. 23:09
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

az alacsony AFP nem itt kezdődik

a 0,96 az egyáltalán nem alacsony, ugyanis a lehető legtökéletesebb érték az 1.

2012. ápr. 17. 23:35
 13/16 anonim ***** válasza:

Én nem aggódnék a helyedben!Ezek nagyon jó eredmények!Nekem 1:32 volt a Down esélye,még várom a kromoszóma vizsgálat eredményét!Ha nagyon félsz attól,hogy beteg a babád,akkor viszont csináltass amniot,mert az biztos eredmény!Az Afp-d meg szerintem nagyon jó!

18+2 hetes kismama

2012. ápr. 18. 00:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Jaj, ki írta erre az AFP-re, hogy alacsony?! Egyébként külön-külön nem nézik ezeket az értékeket, elég bonyolult számítások után a megadott adatokból gép számolja, és kizárólag a becsült kockázatnak van relevanciája.

Egységes referenciatartományt nem fogsz találni, az AFP alsó határa kórházanként változhat, van, ahol 0,4, van, ahol 0,7-0,8 azért, mert alulról igen nyitott a normál eloszlása, hatalmas az átfedés a kóros, és nem kóros értékekre. Nem elavult, de Down-kórra való szenzitivitásában eléggé megkérdőjelezhető vizsgálat ( [link] De 0,96 mindenképp több, mint tökéletes.

2012. ápr. 18. 08:07
 15/16 anonim ***** válasza:

1. vagyok. 1:35 down eredménnyel. Tudod az amnio sem 100%, és csak erre a 3-4 betegségre szűrnek, több ezer genetikai rendellenesség van.

Sajnos tapasztalatból tudom.

Majd születése után pár hónappal már biztos látható, hogy egészséges -e, de pl. az autizmus is évek múlva derül ki. Szóval az eredményed tökéletes, a többi meg meglepi.

2012. ápr. 18. 08:39
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a megerősítést, hogy ezek alapján minden rendben a manóval.... aki igazából tényleg egy meglepi baba, és alig várom, hogy már a karomban tarthassam :D

Mindenkinek boldog babavárást, a már meglévőknek pedig örömteli együtt töltött hónapokat, éveket kívánok egészségben! D:

2012. ápr. 18. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!