Érdemes terhesen munkanélkülire bejelentkeznem?
Én bejelentkeznék a helyedben. Aztán a helyi önkormányzatnál megpályáznám azt, hogy ők fizessék a TB járulékod, és a szociális segélyt is. Nem sok, azt hiszem 22ezer forint, de több mint a semmi.
Azon kívül minden támogatást megpályáznék amit csak lehet, lakásfenntartási, 2 havonta az egyszeri rendkívüli segélyt. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. :D
Boldog babavárást. :)
Ha be tudsz regisztrálni mindenképp próbáld meg!
4 gyerkőc anyukája
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos most ahogy bújom a neten a jogszabályokat, rádöbbentem, hogy nem is vagyok jogosult az álláskeresési járadékra, mert nincs meg a 365 napom :( Így kvázi felesleges regisztráltatnom magam, úgysem kapok semmit...
Az önkormányzatnál viszont csak úgy igényelhetsz akármilyen támogatást (mint a tb-d fizetését, ami 6000 felett van havonta), ha regisztrálva vagy a munkaügyi hivatalban, nem is munkanélküliként, hanem pályakezdőként tartanának nyílván.
A tb-det pedig fizetned kell, mert a szülés után vagy csak biztosított. Persze ellátnak mert a terhességgondozás...stb alanyi jogon jár, de a szülés költségét később rádverik, ami nem kis pénz (100E-s nagyságrendű), de ha fizeted, akkor nem, ehhez tudod az önkormányzat segítségét kérni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!