Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor vizsgál meg? Vagy meg...

Mikor vizsgál meg? Vagy meg vizsgál majd egyáltalán?

Figyelt kérdés
37 hetese vagyok! A dokinem vizsgált meg! És 32 hetesen volt az utolsó vizsgálat. Így én is honnan tudhatnám ,h zárt-e vagyok vagy sem?

2012. ápr. 12. 14:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
az érdekes hogy 36 hetesen van az utolsó kötelezö vizsgálat, amikor kézzel és UH-is meg kell nézni a baba fekvése is fontos.
2012. ápr. 12. 14:48
 2/13 anonim ***** válasza:

Érdekes doki.Én sztk-s rendelésre járok,de minden hónapban megvizsgál.

31hkm

2012. ápr. 12. 14:57
 3/13 anonim ***** válasza:
Igazából 37 hetesen már teljesen mindegy, hogy nyitva vagy vagy zárt, inkább az a baj, hogy 36 hetesen van egy kötelező kenetlevétel (streptococcus és társai tenyésztés). Ezt jobban hiányolnám, mint a méhszáj nézegetését.
2012. ápr. 12. 15:11
 4/13 anonim ***** válasza:
akkor én mit szóljak?engem mindig csak meg ultrahangoz!!!!30 hetes vagyok de azóta nem vizsgáltak meg amióta megállapították a terhességemet!az volt 8 hetesen!!!!!én is aggódom rendesen de nem tudok mit tenni
2012. ápr. 12. 15:23
 5/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is az a gond, hogy a kenetet már le kellett volna venni,hogy megnézzék van e streptococcus. Most már bármikor szülhetsz és azért nem árt tudni,hogy fertőzött vagy e vagy sem:-(

De látni látott a dokit ,csak nem vizsgált meg? És nem is utalt semmi ilyenre? Én rákérdeznék a helyedben.Szorítok,hogy minden rendben legyen.38hkm

2012. ápr. 12. 15:57
 6/13 A kérdező kommentje:
Igen voltam dokinál! NST-re megyek minden héten egyszer! És mondtam neki de azt mondta, h csak az elején vizsgálnak! Számomra ez nagyon furcsa volt! De jövőhetén megyek megint és mondani fogom neki!.és ha megint nem akar majd megvizsgálni akkor mit csináljak?
2012. ápr. 12. 16:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Örüljetek inkább, hogy olyan felvilágosult dokitok van, aki nem vizsgál állandóan!! Nem hogy nem kell, nem is szabad komoly indok nélkül hüvelyi vizsgálatot végezni! Kára van, haszna nincs. Nézzetek utána külföldi gyakorlatban, vagy a WHO ajánlásaiban!
2012. ápr. 12. 17:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Off: Igen, Gabka, csak amennyiben nincs meg a 36. heti tenyésztés eredmény (2 hét alat készül el), akkor automatikusan fertőzöttnek tekintik és a kicsi a születése után antibiotikumot fog kapni.

On: Szia!

Kérdezz rá, hogy mi lesz a tenyésztéssel! Ha nem akarja megcsinálni akkor füllents, hogy voltál a kórházban körülnézni és ott külön kiemelték ezen vizsgálat meglétének fontosságát... Vagy találj ki valami más indokot, csak vedd rá a vizsgálatra. Én is így hazudtam ki magamnak a tenyésztést. Szerencsére nekem - lett, de a kórházban igen leszidták azon kismamákat, akik nem csináltatták meg.

2012. ápr. 12. 18:38
 9/13 anonim ***** válasza:

Mivan???? Automatikusan antibiotikumot az a baba kap, ahol az anyának nincs meg a hepatitis eredménye, azt viszont vérből nézik.

Amiről te beszélsz, kedves előttem szóló, az nincs. Kettőt már szültem, most várom a harmadikat, fel se merült a dolog.

2012. ápr. 12. 18:41
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem a hepatitisről beszélek. Nem tudom, hogy nálatok hogy van, de nálunk minden baba kapott automatikusan, ha nem volt meg a streptococcus (B csoport) eredmény. A doki kismamái közül szinte mindenki így járt. Nekem a szülésznő a lelkemre kötötte, hogy csináltassam meg, mert ez a bevett szokás és tudta, hogy az orvosom ezt mindig "elfelejti". Én most a másodikat várom és a szülésznő megint szólt, hogy nehogy elfelejtsem. Az elsőnél megúsztuk, de sajnos a legtöbb kismama társam nem volt ilyen szerencsés (2 ismerős volt a szobában), náluk a baba automatikusan kapott. :(

2012. ápr. 12. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!