Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2 gyereknél hogyan változik a...

2 gyereknél hogyan változik a családi kassza? Kíváncsi lennék tapasztalt 2 gyerekesek válaszaira. Adózás, havi kiadások, stb.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 14:45
 1/1 anonim ***** válasza:

Mivel mi nem keresünk túl jól, az egyik gyerekre én, a másikra apa kéri a családi adókedvezményt.

Egyébként amíg kicsi 2. gyerek nem kerül túl sokba. Már megvolt minden, babakocsi, kiságy. Pláne, ha egyneműek a gyerekek. Nálunk ugyan nem, de a ruhákat elég olcsón beszereztük börzéken. Szóval 6 hónapos korig csak a pelenkára kellett költeni.

A hozzátáplálás volt húzós, mivel csak a gyümit ette meg, és télen elég nehéz dolog volt, szóval én vettem az üvegeset. 1 éve olyan heti 7000 Ft körül költöttem erre. De ha eszi a főzeléket, azt télen is meg tudod főzni te, az olcsóbb.

Aztán 1,5 éves kora óta eszi, amit mi.

Persze azért vannak extra kiadások, pl. minden évszakban mindkét gyereknek cipő. Ezeket mindig újonnan veszem meg, a piacon olyan 3000-4000 Ft körül van. Kabátokat vettem börzén nagyon jókat olcsón. A ruhákat is mindig bababörzén veszem nekik. Az étkezés-rezsi szerintem nem nőtt meg nagyon sokkal, magunknak úgyis főznék, a 2 gyerek nagyjából 1 felnőttadagot eszik meg.

Amióta ovis a lányom az plusz pénz, mivel az étkezésért fizetni kell, kb. 7000 Ft havonta.

Persze ez rajtad is múlik, ha új, márkás ruhákat akarsz venni, azok drágák. Meg a játékok is, nálunk abból sincs túl sok, de azért elvannak vele.

2012. ápr. 10. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!