Anyagi szempontból, hogyan oszlik meg a családi kassza?
Figyelt kérdés
Minden pénz egy kalapba és közös, vagy mindenki külön pénze van? Kiemelten az érdekelne, hogy mikor megszületett az első gyermeketek, azóta hogy van?2011. máj. 9. 21:02
1/19 anonim válasza:
közöasen gazdálkodunk minden pénzünk egy számlára érkezik és két kártyánkvan.
2/19 anonim válasza:
Nálunk ugyanaz a helyzet, mint az első válaszolónál.
3/19 anonim válasza:
Közös a kassza, mindig is így volt (már akkor is, amikor még nem voltunk házasok). A férjem fizeti a lakáshitelt, én fizetem a rezsit és én vásárolom meg a vegyiárut (az én munkahelyem közelében van egy nagyon olcsó bolt), babaholmikat, kaját felváltva veszünk. Persze az én fizum szokott hamarabb elfogyni, ilyenkor a férjem utal át a számlámra annyit, amennyit kérek. Maga a pénz az közös, mindenben együtt döntünk, de külön számlánk van. Többnyire mindig van valami amire gyűjtünk, így egyikőnk sem szórja a pénzt. Ami hó végén megmarad, azt átutaljuk a megtakarítási számlánkra.
4/19 anonim válasza:
Vegyes. mindkettőnknek van külön számlája,arra jön a fizunk és minden pénzünk. És van egy közös amire minden hónapban átutalunk valamennyi pénzt,abból megy a rezsi, nagyobb vásárlások.
Ami akülön számlánkon van, azt minegyünk maga kezeli.
5/19 anonim válasza:
Egy bankszámlánk van, azt használjuk ketten. Olyan kevés pénzből élünk, hogy felesleges lenne több számla.
6/19 anonim válasza:
Mindig is egy bankszámlánk volt, amikor még házasok se voltunk már akkor, ez nem változott azóta sem. Ugyanahhoz a számlához van apukának is kártyája, nekem is, ketten vagyunk a tulajdonosai és erre érkezik minden jövedelmünk.
7/19 anonim válasza:
külön bankszámlára érkezik a zsozsó, de 15 év alatt már bőven összecsiszolódtunk, hogy mit, honnan fizetünk. Minden közös, bevétel, kiadás egyaránt.
8/19 anonim válasza:
Külön érkezik a pénz, megvan, hogy melyikünk fizetéséből mit fizetünk ki, és ami megmarad, azzal mindketten magunk gazdálkodunk.
9/19 anonim válasza:
Szerintem elég kevesen tehetik meg azt, hogy külön pénzből éljenek. Esetleg aki nagyon sokat keres. Nálunk minden közös, általában én vásárolok, és fizetem be a számlát, a férjemnek nem kell fájjon a feje miatta. De nem is kell engedélyt kérnem tőle, ha mondjuk a gyerekeknek új ruha kell, vagy ilyesmi. Teljesen rám bízza. Viszont hó végére sajnos nem sok pénz marad.
10/19 anonim válasza:
Külön bankszámlánk van, ide érkezik kinek-kinek a maga fizetése. Ennek egy részét mindketten átutaljuk egy közös számlára - így jut is, marad is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!