Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyagi szempontból, hogyan...

Anyagi szempontból, hogyan oszlik meg a családi kassza?

Figyelt kérdés
Minden pénz egy kalapba és közös, vagy mindenki külön pénze van? Kiemelten az érdekelne, hogy mikor megszületett az első gyermeketek, azóta hogy van?
2011. máj. 9. 21:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Közös számla,2 kártya,minden pénz erre a számlára megy...
2011. máj. 10. 08:38
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Kezdetektől közösen fizetünk mindent. Összeadjuk a pénzt, itthon bele egy dobozba, és abból veszünk ki a kiadásokra.
2011. máj. 10. 08:59
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Külön bankszámlák,kártyák nálam,én fizetek,osztok be minden forintot,mert a férjem erre képtelen.Nekünk ez jött be.
2011. máj. 10. 09:01
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

külön kassza. mindent én fizetek. mivel a férjem kisvállalkozó hektikusan van pénze, nem lehet kiszámítani, így ő félrerakja a nagyobb beruházásokra (pl.: kerítés, tetőtér stb.)

nálunk ez vált be, bár egy kissé nyomasztó az egy lábon állás. mindig így volt, mostmár megszoktam, nem akarok változtatni rajta.

első gyerek a házasságunk után 1,5 évvel született, ami a kapcsolatunk kezdete után 3 évvel volt.

2011. máj. 10. 09:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Mivel a kapcsolatunk kezdetén csak nekem volt megtakarításom, így a későbbi lakásvásárlás után az ebből maradt pénz továbbra is az én külön vagyonom (a lakás tulajdoni hányadát is úgy osztottuk meg, hogy beforgatott megtakarítás+felvett hitel fele, illetve a felvett hitel fele jut egyikőnkre, másikunkra). Ha valamilyen oknál fogva a megtakarításomhoz hozzá kell nyúlni, akkor amíg azt vissza nem pótoljuk, a hó vévén megmaradt összeg kizárólag az én számlámra megy. Épp ebben a hónapban fogunk oda eljutni, hogy megnyithatunk egy közös megtakarítási számlát, ahova a hónap végén maradt (bár én előre szoktam minden hónapban egy kalkulációt készíteni, mire mennyit szánok, s a maradékot azon nyomban lekötöm, így tuti nem költjük el) pénzt átutaljuk.

A fentiek miatt alapvetően külön-külön számláink vannak, de a pénzt közösen költjük el (leginkább én, mert én intézem a csekkeket, a bevásárlást stb. - apa jóformán csak benzint vesz az autóba, illetve néhány átutalási megbízás van a számláján). Illetve közösen takarékoskodunk. Ez így volt a gyerek előtt is.

2011. máj. 10. 09:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben közös kassza. Egy bankszámla, 2 kártyával, már a kezdetektől.
2011. máj. 10. 09:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Közös számla, és csak nekem van hozzá kártyám (mert egyelőre én szoktam kártyával vásárolni, párom csak kaját vesz a kisboltban magának, amikor megy munkába). Kevés pénzből élünk, így fontos, hogy ne legyen sok a banki költség. Így most 0 ft :) Meg én vagyok a jobb pénzügyminiszter, úgyhogy a párom rám bízta a kasszát. Persze, ha kell neki valamire a szokásoson kívül, akkor kér készpénzt vagy elviszi a kártyát és vesz fel magának.

De ő maga is elismeri, ha rá lenne bízva a kassza, nem lenne elég mindenre...

2011. máj. 10. 10:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
külön számlára jön a pénz, de mindig közösen beszéljük meg, hogy mire kell. Van, hogy én veszek ki az ő számlájáról, van, hogy ő az enyémről. Ismerjük egymás kódjait. Mindig így volt, gyerek előtt is.
2011. máj. 10. 10:43
 19/19 anonim ***** válasza:

Félig közös, félig külön :)

A párom kp-ban kapja a fizuját, így azt itthon lerakja. Abból fizetjük többek között a hitelt, a rezsit stb.

Én a saját számlámra kapom jelenleg a gyed-et és a 2 csp-t, abból szoktam bevásárolni, tankolni, kötelezőt, életbiztosításomat, tel.számlámat fizetni és a gyerekek cuccait is én veszem.

Tehát a párom pénze közös, az enyém pedig nem, hihihi :)))

De szerencsére nálunk ez bevált, nincs vita sosem, csak néha sóhajtozunk, hogy hová tűnt a pénz... :)

2011. máj. 10. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!