Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha most,32 hetesen megszülök,...

Ha most,32 hetesen megszülök, milyen esélyei vannak a picinek?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy általában ilyenkor már maradandó károsodások nélkül meg lehet úszni. De mennyit kéne kórházba lennünk? Tudna szopizni? Esetleg valaki szült ennyi idősen?
2009. jún. 18. 07:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem szabad ilyenre gondolni.Mi jóval hamarabb születtünk, a 28. héten. Kb. a kiírásig voltunk kórházban, de Istennek hála egészségesek és elevenek vagyunk.Ha jó helyre kerültök,profi orvosokhoz, akkor nem lehet baj.De kár ezen agyalni.Nem történik ilyen, és kész!!!Kitartást kívánok és pozitív gondolatokat!(Szopizni tudna elméletben, a reflex ekkorra már megvan.)
2009. jún. 18. 07:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Én nem szültem még de a picikéd súlyától függ , hogy mikor mehettek haza és meddig kell bent maradni.Persze sokat számít az is , hogy megszületéskor kell e neki oxigént adni a még érettlen tüdeje miatt és ha szüksége van rá akkor meddig .2 kg -nál és fölötte engednek haza ha minden rendben lesz . Tud enni nem csak ciciből hanem cumisüvegből is.Szemészeti vizsgálatok is lesznek neki , hogy lássák nincs e valami baj.Mivel koraszülöttnek számít igy többször ellenörzik , hogy befejeződött e az ereződés és hogy a retina jól tapad e.Szopizni biztosan fog tudni csak türelmesnek kell majd lenni mert az ereje nem biztos , hogy túl nagy lesz.Lassacskán belefog jönni.Lesz neki koponya hasi uh-ja is ellenőrzés szempontjából. Mindent megnéznek.Kitartás.Remélem azért még bent marad a picikéd.
2009. jún. 18. 07:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én is nagyon remélem,a doki szerint, ha a 35. hétig húzzuk,az már nagyon jó,addigra már minden rendben lesz. Csak tegnap eléggé megijedtem,mert a méhszájam 3211. De azért remélem ezt a 3 hetet már kihúzzuk. Ha elkezdődik a szülés,neadjisten,észre fogom venni? márminthogy időben,hogy esetleg visszatartsák?
2009. jún. 18. 08:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Tenyleg ne gondolj ilyenekre. En egyebkent azt tapasztalom, hogy aki izgul amiatt, hogy koran szul, vagy valami erre ad gyanut (peldaul nyilik a mehszaj), ok szoktak siman kihuzni a vegeig, akar meg tul is hordjak.

Aki pedig nagyon koran szul, annak mindenfele jel nelkul hirtelen szokott beindulni a koraszules.

Nekem a csaladomban ket no is van, aki a 32. het kornyeken szult. A sors fintora, hogy ez epp anya es lanya...

Az elso anyuka a 31. heten szulte meg a kislanyat lepenylevalas miatt. reszleteket nem tudok, mert akkor en meg nem is eltem. Tulajdonkeppen nem volt baja a babanak, de nagyon pici volt, egy kg felett volt picivel. Ennek ellenere egy nagyon okos es egeszseges no lett belole, tobb diplomas, tobb nyelvet beszelo, mozgasfejlodeseben sem volt semmi baj.

Neki szuletett meg az elso babaja tavaly a 32. heten. A magzatviz folyt el, semmilyen elozmeny nem volt, egeszseges terhesseg volt. Egy napig meg ellenorzes mellett bent tartottak a babat, mert kapott tudoerlelot, majd csaszaroztak. O is picike lett, masfel kg alatt volt, viszont egeszseges. Osszesen negy hetig volt korhazban, ebbol ket hetig inkubatorban, majd haza is engedtek. Az, hogy szellemileg, vagy mozgasaban lesz-e gond majd csak kesobb derul ki, de minden vizsgalati eredmenye jo, szepen fejlodik, mar nagyon sokat nott.

2009. jún. 18. 08:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Az én babám nagyobb a koránál 1-2 héttel,a 30.héten a BPD-je 84 volt,a becsült súlya 1679gramm. Jaj,csak maradjon benn mág 3 hetet :o)
2009. jún. 18. 08:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nyugi, önmagában a cervix index nem jelent semmit:)

Előző terhességemnél a 18.héttől nyíltam fokozatosan, a doki koraszüléssel ijesztgetett.

30 hetesen volt 2110 a cg érték.

35 hetesen 1111...és azt mondta, bármikor szülhetek már.

Nos, ez a bármikor indított szülés lett a végén, 40+4 voltam akkor:)

Most a 9.héten már 2110 a cg értékem. a jelenlegi dokim nem riogat. Ez sokunknál alkati tényező is, nem feltétlenül jelenti a koraszülést.

Pihenj és szedd a 36.hétig a Magnesi Citricit! Utána elhagyhatod, és nem lesz gond:)

2009. jún. 18. 12:58
 7/8 anonim ***** válasza:

szia.hasonló helyzetben vagyok.30 hetes vagyok és hétfőn 2100-1100 volt a méhszájam.a doki megfenyegetett hogy ha 2 hét múlva-akkor megyek kontrollra-ha romlik a helyzet akkor befektet.na hát ezt én nem szeretném,igy szinte egész nap fekszem,megőrülnék odabenn.ugyhogy jo lenne még a 36.hétig kibirni,vagy akár tovább.

azt ajánlom feküdj sokat.tudom ez nehéz,keveset legyél csak fenn-csak amennyit nagyon muszáj.és akkor biztos bennmarad még az a picurka.

jobbulást és könnyű szülést kívánok Neked!

2009. jún. 18. 13:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Engem nem akar befektetni,azt mondja,hogy amig nem kezd rövidülni,addig nincs nagy baj,és szerinte a 35.héten már nyugodtan kijöhet. Köszi a válaszokat!
2009. jún. 19. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!