Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az érdekelne, van e lehetősége...

Az érdekelne, van e lehetőségem meggondolni magam ha már aláírtam a papírt az amniócentézis elvégzésére? Volt már valaki ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 8. 14:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Bármikor visszavonhatod!

Még a steril műtőasztalon is, ameddig be nem gyógyszereznek!

Tehát ha "tiszta a tudat"-únak minősíthető vagy.

2012. ápr. 8. 15:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, meggondolhatod magad. Bármikor. Ha az orvos már lekente a hasad, de még nem szúrt is fölkelhetsz, hogy meggondoltad magad. Csak alá kell írni, hogy azért nem csinálták meg, mert nem akartad és tudomásul veszed, hogy ha bármi van, ők nem felelnek érte.
2012. ápr. 8. 16:07
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

Persze, hogy visszavonhatod.

Ne haragudj, de mégis hogy gondolod? Házhoz mennek érted, mert nem jelentél meg a beavatkozás napján a kórházban? Erőszakkal nem vihetnek el:)))

Én azért ezen elgondolkodnék még egy kicsit a helyedben. Nekem van egy születési károsult gyerekem, sajnos tudom milyen egy beteg gyereket nevelni:(

Emiatt a következő terhességemnél megcsináltattam ezt a vizsgálatot, hogy legalább a genetikai rendellenességeket zárjuk ki, az is több a semminél. Persze a születési károsodás elkerülésére így sincs garancia, viszont ha mondjuk a beteg gyerek mellé született volna még egy Down kóros baba, azt már nem tudtam volna feldolgozni.

Szerencsére egészséges, már 2 éves a kislányunk!

Miért gondoltad meg magad?

2012. ápr. 8. 16:49
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

Miért akarod visszavonni?

Gondolom okkal mentél volna.

Nekem kedden lesz két hete, hogy megcsinálták, nem bántam meg, lassan telefonálok az eredményért.

Egyáltalán nem fáj, és kb 100 kromoszóma rendellenességet szűr.

Bármikor visszamondhattam volna.

2012. ápr. 8. 18:06
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Lehet, hogy azért gondolta meg magát, mert az amniocentézisnél 2 % a vetélés esélye, csak ezt sokszor "elfelejtik" elmondani a kismamáknak. Én sem áldoznám be még csak feltételesen sem a gyerekemet, csupán azért, hogy ha nem egészséges, akkor megölhessem...
2012. ápr. 8. 18:27
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Azért kérdeztem csak,hogy van e lehetőségem,mert nagyon aggódom a vetélés miatt.Azért megyek,mert magas volt a kombinált tesztem eredménye a Down kórra,de az Afp vizsgálatom eredménye 3 hete nem jött még meg,ami a védőnő szerint jó,mert akkor biztos nincs baj!Ezért gondolkodtam el,hogy akkor lehet mégis minden rendben,akkor meg miért is kockáztassak!Ezt csak mint lehetőség érdekel!Nem mondom vissza a vizsgálatot valószínűleg,csak szerettem volna tudni van e rá módom hogy meggondoljam magam!:)
2012. ápr. 8. 18:48
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
Az amniocentézis valódi vetélési veszélye 0,5%. Hivatalosan 1%. Azért ennyi, mert benne vannak az egyébként is vetéléssel végződő terhességek is. Nekem minden eredményem jó volt. A kombinált teszt és az AFP is. A korom miatt mégis benne volt a kockázat. Nem bántam meg. A vizsgálat nem fájt és három héttel utána már tudtam, hogy bizonyos betegségek ki vannak zárva. Na meg ott volt, hogy kislány lesz.
2012. ápr. 8. 19:01
 8/10 anonim ***** válasza:
42%

4-es válaszoló vagyok, utolsó, teljesen egyetértek, én is a korom miatt mentem, minden más eredményem jó lett.

Keress rá a neten, hogy volt-e olyan kismama, aki az amnio miatt vetélt el.

Nem nagyon találsz....

2012. ápr. 8. 19:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, hogy nehéz a döntés, nem is akarok ebben okoskodni. De az biztos, hogy az afp eredménye az nem igazán jelent semmit. A vizsgálat elavultnak számít. Szerintem a kombinált teszt eredményét vedd alapul.
2012. ápr. 8. 20:07
 10/10 anonim ***** válasza:
69%

5. válaszolónak.Az amnio vetélési kockázata 1%-hivatalosan-de valójában ennél kevesebb,kb. 0.5%.Nekem már 2x megcsinálták a korom miatt-pontosabban 1x amniot,1x CVS-t,ám az eljárás ugyanaz,csak a CVS-t jóval korábban végzik-semmi gond nem volt se a vizsgálatból adódóan,se genetikailag(negatív lett az eredmény a vizsgált betegségekre).

Kérdezőnek:sajnos az AFP ma már nem oszt,nem szoroz.Az,hogy 3 hete nem érkezett meg az eredmény nem azt jelenti,hogy minden oké(de azt sem,hogy valami gond van).Nekem most csak formalitás lesz,hiszen már a kromoszóma vizsgálaton túl vagyok,azt pedig egy vizsgálat sem múlja felül.Ennek ellenére kötelező elmennem.2gyerekes+14hkm

2012. ápr. 8. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!