Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Downkóros vizsgálatot mikor...

Downkóros vizsgálatot mikor érdemes csináltatni? Mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen még nem kérdeztem a nőgyógyászomat, kedd délután megyek, addig is szeretném tudni.

Biztonságból csináltatnám (majd), bár még csak 23 éves vagyok, első baba, de jobb félni, mint megijedni! ;)

7+4 hkm

2012. ápr. 5. 20:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A down kór vizsgálatot nem csinálják meg a 12 hetes ultrahangon. Persze megnézik, hogy meg van-e az orrcsontja rendesen, de azért a vizsgálat ennél komplexebb, ráadásul még más genetikai rendellenességeket is szűrnek, mindenképpen érdemes megcsinálni. Elvégre nem sok gyereke lesz az embernek, első pedig csak egyszer :). Kérdező, látom használod a naptárat, amit linkeltem. Én is jól elszórakoztam vele :).
2012. ápr. 6. 19:31
 12/15 anonim ***** válasza:

20.55 vagyok.

A 12.heti uh.-on nézik a nyaki redőt amiből meglehet állapítani hogy downkóros lesz e a baba.

[link]

2012. ápr. 6. 20:15
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Igen, használom a naptáram, elkészítettem, de még nem nyomtattam ki :) Ha holnap lesz időm, kinyomtatom.

2012. ápr. 6. 21:19
 14/15 anonim ***** válasza:
Bocsi az OFF-ért, de én is november huszonikszedikére várom a babót. On: én is a 12. héten megyek nézetni a nyakiredőt, az elvileg egyenlő a downkór vizsgálattal. az én dokim azt mondta, hogy ha 2.5, 3 mm, vagy afölött van, akkor kell külön vizsgálat, az alatt normális a kölök.
2012. máj. 2. 19:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Érdemes!

24 éves ismerősömék kihagyták,és sajnos a baba downos:(

2012. jún. 28. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!