Downkór vizsgálatot érdemes csináltatni?
Szia! Nem tudom hol laksz, én győri vagyok. Nálunk egy Magzati Diagnosztikai Központ csinálja a szűrést. 10.000ft a vérvétel ára és 20.000ft az UH.
Én megcsináltattam, ahogy az előttem szóló is, legalább e miatt nem kell aggódni.több, mint 99%-kal ki tudják szűrni a beteg babákat. 8-9 hetesen van vérvétel, az első vérvételek alkalmával vették le, majd engem 13+1hetesen hívtak vissza UHra. Az eredmény azonnal meglett, a vérvétel eredményét a központ kapja meg egyből, ha kész van.
Amúgy egészségpénztárra elszámolható a vizsgálat, a korod miatt érdemes megcsináltatni szerintem.
egészséges babócát kívánok!
17hkm
35 voltam amikor szültem a fiamat akkor is ráakartak beszélni,(erre a korionboholy biopsziára)pedig a vizsgálatokkor még csak 34 voltam és minden eredményem jó volt.
Nem csináltattam meg.Egészséges kisfiam született.
Ha nem számítana a családi előfordulás ,akkor nem kérdeznék ki ezt töviről-hegyire.
Tőlem azt is kérdezték h spontán terhessége-e? hogy dohányzom-e....ezek mind mind befolyásolják a magzat( a sejted)egészségét.
Komáromban 9000ft volt.
Elötte UH utána vérvétel és 10 napjára jött meg a papir de mail-be is elküldik. Én megcsináltatnám a helyedben.
A Géndiagnosztikai központban nem kérdeznek ki töviről-hegyire, ugyanis nem előfeltétele a down-kór korábbi előfordulása a családban, ez nem ezen múlik.
Egyébként abban igazad van, kedves kérdező, hogy ezen a betegségen kívül (bár, ha kombinált tesztet csináltatsz, akkor még néznek két másikfajta betegséget, plusz a velőcső záródási problémákat is) sokféle betegség fenyegetheti még sajnos a magzatokat, de legalább ezeket kb. 96%-ban ki tudják szűrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!