Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Downkór vizsgálatot érdemes...

Downkór vizsgálatot érdemes csináltatni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 11 hetes kismama vagyok,jövőhéten kellene elmennem ownkór szűrésre,de nem tudom érdemes-e!?Sok rosszat hallottam róla,pl,hogy nem jó eredményt hoztak ki stb..!Ki volt ilyen vizsgálaton,tapasztalatok? 32éves vagyok a családban nem volt ilyen "beteg" senki!
2012. ápr. 5. 18:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szia! Nem tudom hol laksz, én győri vagyok. Nálunk egy Magzati Diagnosztikai Központ csinálja a szűrést. 10.000ft a vérvétel ára és 20.000ft az UH.

Én megcsináltattam, ahogy az előttem szóló is, legalább e miatt nem kell aggódni.több, mint 99%-kal ki tudják szűrni a beteg babákat. 8-9 hetesen van vérvétel, az első vérvételek alkalmával vették le, majd engem 13+1hetesen hívtak vissza UHra. Az eredmény azonnal meglett, a vérvétel eredményét a központ kapja meg egyből, ha kész van.

[link]

Amúgy egészségpénztárra elszámolható a vizsgálat, a korod miatt érdemes megcsináltatni szerintem.

egészséges babócát kívánok!

17hkm

2012. ápr. 5. 20:04
 12/20 anonim ***** válasza:
Persze, érdemes megcsinálni, főleg, hogy 30 múltál!
2012. ápr. 5. 20:13
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat és hozzá szólásokat! :) Azért még jöhetnek kommentek! :)
2012. ápr. 5. 20:29
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy voltam vele, hogy inkább kiadom a pénzt, de utána ne bánkódjak életem végéig azon, hogy a lehetőséget elszalasztottam. Van ismerős akinek downos lett a kicsije, ráment az élete, pedig javasolták neki a vizsgálatokat.
2012. ápr. 5. 20:32
 15/20 A kérdező kommentje:
Jajj Isten mentsen,hogy valami baja legyen a kicsinek!!! De sajnos ezen kívül még sok más betegség is fenyegetheti a csöppségeket! :(
2012. ápr. 5. 20:49
 16/20 anonim ***** válasza:

35 voltam amikor szültem a fiamat akkor is ráakartak beszélni,(erre a korionboholy biopsziára)pedig a vizsgálatokkor még csak 34 voltam és minden eredményem jó volt.

Nem csináltattam meg.Egészséges kisfiam született.

Ha nem számítana a családi előfordulás ,akkor nem kérdeznék ki ezt töviről-hegyire.

Tőlem azt is kérdezték h spontán terhessége-e? hogy dohányzom-e....ezek mind mind befolyásolják a magzat( a sejted)egészségét.

2012. ápr. 5. 21:33
 17/20 anonim ***** válasza:

Komáromban 9000ft volt.

Elötte UH utána vérvétel és 10 napjára jött meg a papir de mail-be is elküldik. Én megcsináltatnám a helyedben.

2012. ápr. 6. 03:47
 18/20 anonim ***** válasza:
Én Tatán voltam,ott is 9000ft!
2012. ápr. 6. 08:47
 19/20 anonim ***** válasza:

A Géndiagnosztikai központban nem kérdeznek ki töviről-hegyire, ugyanis nem előfeltétele a down-kór korábbi előfordulása a családban, ez nem ezen múlik.

Egyébként abban igazad van, kedves kérdező, hogy ezen a betegségen kívül (bár, ha kombinált tesztet csináltatsz, akkor még néznek két másikfajta betegséget, plusz a velőcső záródási problémákat is) sokféle betegség fenyegetheti még sajnos a magzatokat, de legalább ezeket kb. 96%-ban ki tudják szűrni.

2012. ápr. 6. 11:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem downos volt a baba. :( 22 . héten kellett megszülnöm. :( Egyedül a kombinált teszt mutatta!! Magas volt a béta hcg. Az összes uh negatív volt, még a 20. heti is, semmi nem látszott rajta.
2014. jún. 17. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!