Mit gondoltok a terhesség alatti hatalmas étvágyat lehet kontrollálni?
Évekkel ezelőtt beszélgettem egy ismerősömmel, akinek nincs gyereke, én pedig a harmadikat várom közben. Az összes terhességem alatt hatalmas nagy étvágyam volt/van. Ez az ismerősöm azt mondta (de én akkor még csak az elsőt vártam), szerinte ilyen nincs, mármint nincs különbség a sima nagy étvágytól a terhesség alatti étvágytól. Számára elborzasztó látvány egy zabáló terhes kismama, és azt mondta, hogy ő sosem lesz ilyen, én pedig mondtam neki, hogy ezt nem tudhatja előre, hogy mit hoznak ki belőle majd a hormonok. Szerintem van különbség, mert amúgy én nem szoktam sokat enni, csak terhesen.
Mit gondoltok erről?
Igaz Én még csak a 13ik hétben járok, de eleve úgy indultam neki a terhességnek, hogy oda kell figyelnem a kilókra.
Azt vettem észre magamon, hogy abszolút nem nassolok. A terhességem elött igenis rájártam az itthoni készletekre, most pedig csokit is csak akkor ettem mikor az UH elött ennem kellett. Nem kívánom az édességet. Az egyetlen amit megettem a 3 hónap alatt az a palacsinta. Maximum 2 szem.
Mióta teherbe estem fogytam 6kilót. És rendesen eszem, reggeli, ebéd, uzsonna-sokszor vacsora is, de mégsem eszem ipari mennyiségeket, mert nem kívánok többet.
Ez lehetséges, hogy a későbbiekben majd megváltozik, háát, igyekszem odafigyelni.
Egy terhes nönek NEM kettö ember helyett kell ennie, mert a mgzat azért sokkal kevesebbet igényel, mint egy felnött ember. A kismamáknak maximum 10-15 %-kal több energiára van szükségük, mint a terhesség elött. Amit ezen felül ezik, abból az anyán lesz hájréteg, amire semmi szükség. Az meg igencsak téves, hogy ha az anya többet eszik, nagyonn gyereke lesz - a gyerek mérete genetikailag meghatározott, ha az anya normális menyniséget eszik és 8-10 kg-nák nem hizik többet, akkor már a gyerek mérete normális lesz. Ez feletti hizástól viszont nem lesz nagyobb, csak az any hizik el.
Természetesen ez a 8-10 kg arra a nöre vonatkozik, aki a terhesség elött NORMÀL súlyban volt, aki már elötte is kövér volt, annál még ennyi is sok lehet, söt sok esetben az a jó, ha a terhes nö súlya nem nö - mert akkor a gyerekre megy a felesleg és szülés után nem lesz annyi baja az anyának.
Köszi a válaszokat!
Érdekes, mert az összes terhességemnél zabáltam (most is a harmadiknál), de mégse híztam sokat (kifejezetten vékony testalkat vagyok).
13.31-es vagyok, veletlenul elkuldtem az elozot.meg akartam irni hogy a folyamatos rosszullet miatt teljesen mas kajakat tudok megenni mint terhessegem elott. pl regen kenyeret ritkan ettem es akkor is csak rozst most meg szinte kizarolag csak a vajaskenyer es a joghurt esik jol, ha mar kinyitom a hutot rosszul vagyok.bar nem eszek egyszerre sokat megis gyakran kell ennem es sokszor egy alma vagy narancs nem eleg. nagyon szerencses az aki meg sem erzi a terhesseget. mondjuk mivel nekem alacsony a sulyom ezert biztos fe
az elejen a vedono szerint..majd kiderul..szoval az etvagyat nem lehet kontrollalni csak a mennyiseget na meg igyekezni kell egeszseges dolgokat enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!