Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a terhesség...

Mit gondoltok a terhesség alatti hatalmas étvágyat lehet kontrollálni?

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt beszélgettem egy ismerősömmel, akinek nincs gyereke, én pedig a harmadikat várom közben. Az összes terhességem alatt hatalmas nagy étvágyam volt/van. Ez az ismerősöm azt mondta (de én akkor még csak az elsőt vártam), szerinte ilyen nincs, mármint nincs különbség a sima nagy étvágytól a terhesség alatti étvágytól. Számára elborzasztó látvány egy zabáló terhes kismama, és azt mondta, hogy ő sosem lesz ilyen, én pedig mondtam neki, hogy ezt nem tudhatja előre, hogy mit hoznak ki belőle majd a hormonok. Szerintem van különbség, mert amúgy én nem szoktam sokat enni, csak terhesen.

Mit gondoltok erről?

2012. ápr. 4. 07:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

Igaz Én még csak a 13ik hétben járok, de eleve úgy indultam neki a terhességnek, hogy oda kell figyelnem a kilókra.

Azt vettem észre magamon, hogy abszolút nem nassolok. A terhességem elött igenis rájártam az itthoni készletekre, most pedig csokit is csak akkor ettem mikor az UH elött ennem kellett. Nem kívánom az édességet. Az egyetlen amit megettem a 3 hónap alatt az a palacsinta. Maximum 2 szem.

Mióta teherbe estem fogytam 6kilót. És rendesen eszem, reggeli, ebéd, uzsonna-sokszor vacsora is, de mégsem eszem ipari mennyiségeket, mert nem kívánok többet.

Ez lehetséges, hogy a későbbiekben majd megváltozik, háát, igyekszem odafigyelni.

2012. ápr. 4. 09:44
 12/19 anonim ***** válasza:
75%
Aki meg nem volt terhes az nem tudhatja mi lesz terhesen. en terhessegem elott nagyon figyeltem arra mi mikor es mennyit eszek, volt hogy tulzasba is estem. 48 kilosan lettem terhes.elotte sportoltam is rendszeresen es mindig kicsit elcsodalkoztam hogy hogy a francba hiznak el ennyire a nok terhesen vagy utana. Megfogadtam hogy en terhesen is ugyanugy taplalkozom es sportolok..na most 9 hetesen kicsit maskepp latom a dolgot. sportolni a folyamatos emelygestol nem tudok meg ( remelem ez valtozik) elotte 3-4 orankent ettem kis adagokat, most mar masfel ora utan olyan ehseget erzek mint azelott meg soha.
2012. ápr. 4. 13:31
 13/19 anonim ***** válasza:
47%

Egy terhes nönek NEM kettö ember helyett kell ennie, mert a mgzat azért sokkal kevesebbet igényel, mint egy felnött ember. A kismamáknak maximum 10-15 %-kal több energiára van szükségük, mint a terhesség elött. Amit ezen felül ezik, abból az anyán lesz hájréteg, amire semmi szükség. Az meg igencsak téves, hogy ha az anya többet eszik, nagyonn gyereke lesz - a gyerek mérete genetikailag meghatározott, ha az anya normális menyniséget eszik és 8-10 kg-nák nem hizik többet, akkor már a gyerek mérete normális lesz. Ez feletti hizástól viszont nem lesz nagyobb, csak az any hizik el.

Természetesen ez a 8-10 kg arra a nöre vonatkozik, aki a terhesség elött NORMÀL súlyban volt, aki már elötte is kövér volt, annál még ennyi is sok lehet, söt sok esetben az a jó, ha a terhes nö súlya nem nö - mert akkor a gyerekre megy a felesleg és szülés után nem lesz annyi baja az anyának.

2012. ápr. 4. 13:32
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Érdekes, mert az összes terhességemnél zabáltam (most is a harmadiknál), de mégse híztam sokat (kifejezetten vékony testalkat vagyok).

2012. ápr. 4. 13:32
 15/19 anonim ***** válasza:
46%

13.31-es vagyok, veletlenul elkuldtem az elozot.meg akartam irni hogy a folyamatos rosszullet miatt teljesen mas kajakat tudok megenni mint terhessegem elott. pl regen kenyeret ritkan ettem es akkor is csak rozst most meg szinte kizarolag csak a vajaskenyer es a joghurt esik jol, ha mar kinyitom a hutot rosszul vagyok.bar nem eszek egyszerre sokat megis gyakran kell ennem es sokszor egy alma vagy narancs nem eleg. nagyon szerencses az aki meg sem erzi a terhesseget. mondjuk mivel nekem alacsony a sulyom ezert biztos fe

az elejen a vedono szerint..majd kiderul..szoval az etvagyat nem lehet kontrollalni csak a mennyiseget na meg igyekezni kell egeszseges dolgokat enni.

2012. ápr. 4. 13:39
 16/19 anonim ***** válasza:
Én is azt tapasztalom,hogy mióta terhes vagyok jócskán megnőtt az étvágyam.Terhesség előtt naponta max 3x ettem,de volt,hogy csak 2x,most meg van,hogy 6x is megéhezem és az elfogyasztott adagok is nagyobbak,mit azelőtt.Nálam az az egyetlen gond,hogy nem ehetem azt,amit szeretnék,ill kívánok,mert egészségügyi probléma miatt nagyon oda kell figyelnem a táplálkozásra.Tehát nálam mondjuk a csoki és jégkrém alapból kiesik,pedig ha lehetne biztos,hogy ilyeneket is ennék.
2012. ápr. 4. 14:11
 17/19 anonim ***** válasza:
48%
Le lettem pontozva, mert azt írtam, nem kell kettő helyett enni és én az egészségünk érdekében oda szándékozok magamra figyelni. Ez rossz válasznak számítana? Vajon, akik lepontoznak, rajtuk hány kiló súlyfelesleg lehet, hogy ennyire unszimpatikus a válaszom?
2012. ápr. 4. 15:13
 18/19 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontoztam, sajnálom kedves utolsó válaszoló, nekem az összes válasz nagyon is hasznos volt! Köszönöm!
2012. ápr. 4. 19:44
 19/19 anonim ***** válasza:
93%
17es,az ne dumaljon aki nem volt még terhes.Ezert lettel lepontozva.Megerdemelted.
2015. szept. 17. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!