Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a terhesség...

Mit gondoltok a terhesség alatti hatalmas étvágyat lehet kontrollálni?

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt beszélgettem egy ismerősömmel, akinek nincs gyereke, én pedig a harmadikat várom közben. Az összes terhességem alatt hatalmas nagy étvágyam volt/van. Ez az ismerősöm azt mondta (de én akkor még csak az elsőt vártam), szerinte ilyen nincs, mármint nincs különbség a sima nagy étvágytól a terhesség alatti étvágytól. Számára elborzasztó látvány egy zabáló terhes kismama, és azt mondta, hogy ő sosem lesz ilyen, én pedig mondtam neki, hogy ezt nem tudhatja előre, hogy mit hoznak ki belőle majd a hormonok. Szerintem van különbség, mert amúgy én nem szoktam sokat enni, csak terhesen.

Mit gondoltok erről?

2012. ápr. 4. 07:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Már hogyne lenne különbség!!! Az is merősöd egy....

Én mikor terhes voltam (2gyerekem van) olyan és annyi dolgot ettem amit előtte és utána soha!

2012. ápr. 4. 07:59
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlen, hogy ilyenkor sok nő jobban kívánja az ételt. Kellemetlen és nem is egészséges nagyon visszafogni magad, egy várandós nőnek sokkal több tápanyagra van szüksége, hiszen a saját teste mellett még magzatét is táplálnia kell. És persze sok vitaminra, amit szintén ennivaló formájában kíván meg a szervezet. Aki sose várt még babát, az nem tudhatja, milyen ezt átélni.
2012. ápr. 4. 08:02
 3/19 anonim ***** válasza:
76%

A legtöbb kismama azt hiszi, hogy akkor "igazi" terhes, ha állandóan kiván valamit és abból ész nélküli mennyiségeket eszik. De ha meg is nö valakinek az étvágya, akkor is kis odafigyeléssel el tudja kerülni, hogy annyira lehizzon, mint ahogy mostanában divat. Egy terhességhez (a babára meg a szükséges anyai változásokra) 8-12 kg böven elég, ami ennél több, attól csak az anya lesz elhizott, ami rájön, az tiszta zsir.

Nekem négy gyerekem van, kötük egy ikertehesség is, és még ott is csak 12 kg-ot hiztam (NEM diétáztam), viszont minden alkalommal a kórházból a terhesség elötti súlyommal jöttem ki. Mindegyiket szoptattam is sokáig, és a szoptatás alatt sem hiztam.

Egyszerüen odafigyeltem, hogy mi az, amire tényleg szükségem van, meg mi az, amit csak úgy ennék, mert éppen rámjött. Kis önfegyelemmel le lehet szokni a "zabálásról" (Elnézést a kifejezésért, de a kérdezö is használta) és igy az anyuka egészségére is lehet vigyázni.

Ugyanis az elhizott kismama saját magának árt a legtöbbet, és ök lesznek azok, akik szülés után nem nagyon birják a terhelést.

2012. ápr. 4. 08:04
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
De ha egyszer kívánsz valamit!! Én az elsővel 12kg-ot, a másodikkal 9 kg szedtem fel, most véknyabb vagyok mint "fénykoromban". Pedig ettem nem válogatva, sok édességet is!
2012. ápr. 4. 08:12
 5/19 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem vagyok terhes olyan vagyok mint egy anorexiás, mind a 2 terhességem alatt zabáltam/zabálok/. de inkább eszek minthogy kicsi legyen a gyerek. a lányommal 24kgot, most 15kgot híztam. MIndent eszek főleg csokit pedig azt soha nem kívántam most meg ha nem kapok fizikai fájdalmat érzek :)
2012. ápr. 4. 08:13
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Én kívánós vagyok, de más,még a baba előtti gond (inzulinrezisztancia) miatt nem ehetek akármit. Nyugodtan elhiheted nekem, hogy lehet kontrollálni. :))

5 kg-ot híztam eddig, a baba szép nagy:2,2 kg és 47 cm jelenleg.

34 hetes km

2012. ápr. 4. 08:24
 7/19 anonim ***** válasza:
minden terhesseg es mindenki mas. amig nem voltam terhes en is tulzasnak tartottam hogy terhes baratnom mar este 8kor lefekszik mert faradt illetve allandoan ehes. nem hittem el hogy ilyen lehet. most hogy elso babamat varom megtapasztaltam hogy igenis lehet. en allandoan ehes vagyok.eves utan masfel oraval hangosan korog a gyomrom, es rosszul vagyok az ehsegtol. hozzateszem hogy en nem tudok sokat enni, nem zabalok sosem, nem is hiztam meg semmit (igaz csak 9+3 hetes vagyok) de ALLANDOAN ehes vagyok,viszont ugyanakkor szinte nem kivanok semmit. szoval igenis a terhesseg miatt ez lehetseges.
2012. ápr. 4. 08:30
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Van azért különbség. Én nem terhesen elég soványka vagyok, nem is vagyok olyan nagy kajás, de mikor terhes voltam, olyan jó étvágyam volt, úgy élveztem enni. :) Mondjuk akkor is igyekeztem értelmeseket enni, gyümölcsöt nasiztam főleg, mondjuk azért befigyelt a csoki is. :)De azért kontrolláltam magam. Inkább az volt más, hogy egyszerre nagyobb adagokat tudtam enni. Nem terhesen a leves annyira eltelít, hogy a másodikból már alig bírok enni valamit. Várandósan meg még a torta is kényelmesen belefért 3. fogásnak. Híztam is 14 kg-ot, amit nem bántam, mert végre "volt mit rajtam fogni",tök jól éreztem magam szülés után az új bőrömben. De aztán hamar visszajutottam a kezdősúlyomhoz.

Annyiban azért van igazsága az ismerősödnek, hogy terhesség alatt jobban elhagyja magát az ember. Értem ezalatt, hogy ha nem terhes, jobban odafigyel, hogyha nem akar hízni, hogy azért mégsem vág be 2 szelet tortát, csak egyet, vagy este felé már nem eszik sokat. Kismamaként meg úgy érzi megteheti, mert a baba ne szenvedjen semmiben hiányt, meg azzal többet árt ha "éhezik", vagy szenved attól, hogy nem eszi meg amit kíván. Úgy gondolják, most minden belefér, nem számít a hízás, csak a baba egészsége. Szóval inkább a hozzáállás kérdése. Mégha kívánós is a kismama, akkor is lehet kontrollálnia magát, a túl sok hízás is árt.

2012. ápr. 4. 08:37
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a különbség a terhes és nem terhes étvágy között, hogy terhesen fizikailag pillanatok alatt rosszul voltam, ha nem ettem. Különösebben kívánós nem voltam, de ha éhes voltam, enni kellett, azonnal! Furcsa remegés, émelygés jött, ha mondjuk negyed óránál többet vártam. Illetve sokszor fájt a gyomorszájamnál, és az is csak akkor csillapodott, ha ettem.

Én egyébként azt tapasztaltam, hogy azok a kismamák, akik nem híztak a terhesség alatt, szivesen mondják azt, hogy aki hízik, az azért hízik, mert jogának érzi, hogy korlátlanul zabáljon az egész terhesség alatt.

Nekem pedig ez árnyékolta be konkrétan a terhességemet. Hogy 9 hónapig minden egyes falatot meg kellett gondolnom, hogy lenyelhetem-e, és minden védőnőlátogatáson azt hallottam, hogy milyen sokat hízok.

2012. ápr. 4. 08:48
 10/19 anonim ***** válasza:
28%
Régen azt tartották, h aki terhes, annak kettő helyett kell enni. Nem így van. Többet kell enni, de azért az a magzat nem egy felnőtt ember, aki helyett felnőtt adaggal kell megduplázni a kajamennyiséget. Még nem szültem, de hamarosan aktuális a téma. Igen, korlátozni fogom magam, a saját éa a bab egészsége érdekében, a könnyebb szülés érdekében, na meg valljuk be, egy kövér kismama elég ramatyul érezheti magát, ha a nem kövér terhes ismerősét mki dícséri, h milyen szép, csinos, őt meg senki.
2012. ápr. 4. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!