Magas koleszterin (6,6) és triglicerid (2,89). Mit csináljak?
Ma jött meg a 23 hetes vérképem, vérszegénység az megvan, ahogy sejtettem./ Transzferrin: 4,6 (1,7-3,4 a jó) és vaskötő kapacitás 115 (42-85 a jó)./ A cukor még éppen oké.
Olvastam, hogy a koleszterin megugorhat terhesség alatt, de nekem a triglicerid is több.
Ezekből a határérték koleszterinnél 2,8-5,2 a trigliceridnél meg 0,5-1,6.
Van min izgulnom? Változtassak valamin? Omega3-at régóta szedem..
Én 32.hetes vagyok,múlt héten voltam vérvételen..csak a koleszterinhez tudok hozzá szólni,nekem majdnem 8 lett..a dokim teljesen megnyugtatott elmondta hogy mi is az a koleszterin,és azt is hozzá tette hogy még az én 8-as értékem is tök normális így a terhesség alatt!
Vashiányos és vérszegény én is vagyok,nem szedek gyógyszert,mert nem vagyok híve,én a Ferrum Metallicum homeópátiás golyócskákat szedem minden nap,az eredményem ugyan az lett mint egy hónappal ezelőtt..tehát stagnál,így ehez hozzá sem nyúl a dokim,mert ezzel teljesen megvan elégedve..és én is,mert gyógyszert meg injekciót elszerettem volna kerülni!
Tehát nyugi,nem hiszem hogy kell aggódnod..de beszélj a dokidal,vagy a védőnőddel ha az megnyugta!
köszi
a koleszterinre közben én is alaposan rágugliztam, azt látom, hogy másnak is sok és a dokik többynire nem aggódnak rajta, de a triglicerid...? nem tudom mire vélni
Nekem 15 éve magas. :P 3 gyerekem született ez idő alatt.
Nem lesz semmi baj attól. De szülés után próbálkozz meg a citromos fokhagymakúrával! Én pont most csináltam meg és hihetetlen de teljesen a megengedett érték alá ment. Azelőtt mindenfélét már kipróbáltam nem segitett semmi. Pedig ebben sem hittem és csoda történt! :)
Ezek az értékek nekem is magasabbak voltak- nem tudom mennyivel- mert a dokim egyből mondta, hogy terhesség alatt ez normális- ezután én nem is foglalkoztam vele.
Ha nagyon aggódsz miatta, sztem ellenőriztesd vissza majd szülés után pár héttel- akkor állítólag ezek visszaállnak a normális szintre.
Most én nem csinálnék semmilyen diétát a helyedben, de persze te tudod.
Jó egészséget nektek, és ne aggodalmaskodj sokat!!!
Hát terhesség alatt nem tudom,hogy lehet-e csinálni, bár ez tényleg csak fokhagyma és citrom, de utána mindenképp ajánlanám neked. Itt a receptet annyiban hibásnak találtam hogy nem szabad felforralni.
terhesség után megpróbálom ha nem megy lejjebb,
most meg amúgy igyekszem akkor több fokhagymát meg citromot enni (eddig egyiket se nagyon ettem)
köszi
Fokhagymától nem fog égni a gyomrod?
Hu nekem az nagyon éget... terhesség alatt ha rágondoltam már Renit kellett bevennem! :(
Persze remélem neked jó lesz.
De ha orvosod nem mondja, hogy rossza az értékeid, én nem aggódnék a helyedben. Dokid mit mondott??
azt mondta, hogy álljak le az állati zsiradékkal meg a tojással, de ezeket amúgy sem eszem. aztán, hogy akkor biztos a csoki. de csokit meg sose szerettem annyira, kb heti 4 db bonbont ha megeszem...
Olívaolajjal főzök, főleg csirkét eszünk, szóval nem tudom mit ehetek, ami így megdobhatja.
szerintem írom egy hétig a kajáimat és kiderül, mi az amiből sokat eszem és befolyásolhatja az értéket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!