Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagypocakkal tényleg a bal...

Nagypocakkal tényleg a bal oldalon kell feküdni, mert jobb oldalon veszélyes? Miért veszélyes?

Figyelt kérdés

Persze ezt csak itt olvastam, azóta nem nagyon merek a jobb oldalamra feküdni, de háttal nem tudok, a balt meg hamar megunom, pedig sokat kellene feküdnöm.

35 hetes km.

2009. jún. 16. 08:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Érdekes: ha baloldalra fordulok, akkor nagyon erőteljesen jelez (folyamatosan), hogy úgy nem jó neki. Háton fekve nem kapok levegőt, a jobb oldalt pedig hamar megvisel. Így amíg el nem alszok, mindig forgolódok (látványosan szenvedek :), aztán egyszer csak elalszik a babó, és marad a bal oldal (is). De erre sokat kell várni.. :)

36 h

2009. jún. 16. 11:15
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinek más a kényelmes. A baloldalas fekvés azért mondják, mert akkor a gyomorszáj is magasabban van, vagy valami ilyesmi és nem ég úgy az ember gyomra. Háton fekvést a légzési nehézségek miatt nem ajánlják, meg a baba nyomhat bizonyos szerveket.

Amúgy meg mindenkinél máshol van a köldökzsinór. Sőt, a méhlepény is X-nél hátsófali, Y-nál mellsőfali, tehát erre sem lehet alapozni.

Ami engem illet: utálok háton aludni, nem is nagyon tudok, de azért megpróbálom rövid ideig, viszont néha légszomjam lesz, nem kényelmes, a baba nyom belül valamit és nem bírok megmaradni sokáig. Oldalt fekve sem mindig kényelmes sajnos egyik oldalon sem. Ha pl. bal oldalamon fekszem és a jobb lábamat a bal elé teszem enyhén felhúzva, akkor jobban nyomom a pocakot ,meg a babát és rettentően kényelmetlen. Ha viszont párnát dugok a két lábam közé, akkor sokkal kényelmesebb ugyanígy az oldalamon való fekvés. Ugyanez vonatkozik arra, ha jobb oldalt fekszem. Nem is tudnék egész éjjel ugyanabban a pozícióban feküdni, örökmozgó vagyok. :)

37.5hetes kismama

2009. jún. 16. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!