Nagypocakkal tényleg a bal oldalon kell feküdni, mert jobb oldalon veszélyes? Miért veszélyes?
Persze ezt csak itt olvastam, azóta nem nagyon merek a jobb oldalamra feküdni, de háttal nem tudok, a balt meg hamar megunom, pedig sokat kellene feküdnöm.
35 hetes km.
Szia!
Azt is mondják, hogy háton is veszélyes feküdni, mert romlik a baba vérellátottsága.Ez butaság. Én nagyon szeretek háton aludni, és csak így tudok elaludni is.(Teljesen egészséges babát szültem) Ha oldalra feküdtem , akkor pedig a babától tettem függővé, hogy melyik oldalra. Ha pl. a bal oldalon nem tetszett neki, akkor maradt a jobb; vagy fordítva:)
Én azt nem hallottam, hogy veszélyes lenne, szerintem az hülyeség...tény, hogy a dokim nekem is a bal oldali alvást ajánlotta. Annyit mondott, hogy terhesség alatt inkább a jobb oldalra húz a méh, ezért van, hogy ott mindig jobban lehet érezni a "tehert" Én váltogatva használom, hol a jobb, hol a bal oldalamon alszom, nem is lehetne egész éjszaka csak az egyik oldalon feküdni...
34 hetes kismama
Szia!Én úgy tudom,hogy ha minden rendben van a terhességgel,akkor bárhogyan lehet feküdni.
8hós baba anyukája
Ja ...az tuti hogy a bal oldalon is van vese,de mivel alapból jobb oldalas egy kicsit mindenkinek a méhe,ezért ajánlják a bal oldalon fekvést.Nekem a 24. héttől nem szabad jobb oldalra feküdnöm,mert már háromszor voltam kórházba vesegörccsel,mivel nyomja a méhem.A háton fekvés pedig azért nem ajánlott,mert a súly a gerincoszlopra nehezedik,különféle ereket nyom,ezzel rosszabbodik a baba vérellátása,és a tied is.
Én mindig bal oldalon alszom,a szoptatós párnát pedig a hátam mögé teszem,a térdem közé húzom a végét.Nagyon kényelmes,és nem fordulok át.
Hozzáteszem nagyon kényelmes az ágyam jó a matrac,akinek esetleg keményebb,vagy puhább ágya van,el fog zsibbadni az egy oldalon fekvéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!