A párom 18 hetes terhes. UH. Kimutatta, hogy a bo. Szív kamrájában kis echogen fókusz található. Nagyon félünk! Volt már valaki így? El fog ez múlni?
Szia!
A Bp-i gyerekkardiológián dolgozom.
Ez az uh lelet az esetek 90%-ban semmit nem jelent.
Az ehogen góc eltűnik.
Azt mondják viszont, hogy a Down-kór jellegzetes tünete lehet.
Én akkor nyugodnék meg a helyetekben ha a Down szűrés negatív.
Ha tehetitek menjetek el egy magzati szív uh-ra (beutaló kell hozzá, időpontot kell kérni a Bp-kardiológiai intézetben.
ui: az én fiamnak is volt, javasolták a magzavíz vételt. Elmentünk Dr. Hajdú Krisztinához, aki nagy szaktudású dr nő
Minket ő nyugtatott meg, egészséges babánk született.
Ne izguljatok, minden rendben van/lesz de fussátok végig a köröket, biztos ami biztos alapon!
Minden jót, egészséges kisbabát kívánok!
Nekünk is a 18.héten mutatta ki az UH az echogen fókuszt.A genetikus azt mondta,hogy minden 10. babánál találnak ilyet,de általában felszívódik. Megkérdeztem egy ismerős orvost,és ő is azt mondta,hogy semmi jelentősége nincs.Még ha meg is marad akkor sem okoz semmi gondot.
Ahogy utánaolvastam,mindig a 18 hét körül találják ezt,úgyhogy szinte egy életkori sajátosság.
Az is igaz, hogy a down-kóros babáknál gyakrabban van ilyen,de ha a tesztek jók,nincs mitől félni!
Engem is visszahívtak 22. hétre egy UH-ra(ápr.03.-ra),nagyon remélem,hogy már nem fog látszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!