Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A párom 18 hetes terhes. UH....

Jozsó kérdése:

A párom 18 hetes terhes. UH. Kimutatta, hogy a bo. Szív kamrájában kis echogen fókusz található. Nagyon félünk! Volt már valaki így? El fog ez múlni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 1. 13:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nagyon sajnálom! az orvos mit mondott?
2012. ápr. 1. 13:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem tudok róla sokat. Barátnőm babájánál felszívódott a 36.héten alig látható volt. Sűrűbben néztek uh-t nála. Azóta 2éves makk egészséges. Kardiológián magán úton voltak és nem is látszik már semmi.Valamiféle meszesedés..Remélem nálatok is így lesz.
2012. ápr. 1. 13:09
 3/11 anonim ***** válasza:
Amennyiben az ilyenkor esedékes genetikai szűréseken mindent rendben találnak, ennek semmilyen jelentősége nincsen. Rossz kombinált teszt eredményét erősítheti meg, de erről nyilván a saját orvosotok is tájékoztatott/tájékoztatni fog. Ha az AFP/négyes teszt, és a genetikai ultrahangok nem mutattak eltérést, akkor a gyakoribb uh szűrésen kívül nem szoktak mást javasolni. Nyugalom, és beszéljetek a genetikai tanácsadóval, adott esetben pedig neonatológussal.
2012. ápr. 1. 14:12
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

A Bp-i gyerekkardiológián dolgozom.

Ez az uh lelet az esetek 90%-ban semmit nem jelent.

Az ehogen góc eltűnik.

Azt mondják viszont, hogy a Down-kór jellegzetes tünete lehet.

Én akkor nyugodnék meg a helyetekben ha a Down szűrés negatív.

Ha tehetitek menjetek el egy magzati szív uh-ra (beutaló kell hozzá, időpontot kell kérni a Bp-kardiológiai intézetben.

ui: az én fiamnak is volt, javasolták a magzavíz vételt. Elmentünk Dr. Hajdú Krisztinához, aki nagy szaktudású dr nő

Minket ő nyugtatott meg, egészséges babánk született.

Ne izguljatok, minden rendben van/lesz de fussátok végig a köröket, biztos ami biztos alapon!

Minden jót, egészséges kisbabát kívánok!

2012. ápr. 1. 14:23
 5/11 A kérdező kommentje:
meg a down-kór esélye 1/199-hez ill. 1/92 -höz holnap megyünk vesznek le Debrecenbe a magzatvízből. nmagyon félünk!
2012. ápr. 1. 14:23
 6/11 anonim ***** válasza:
Kitartás, kívánom, hogy minden a lehető legjobban menjen!
2012. ápr. 1. 14:25
 7/11 anonim ***** válasza:
Nagyon szoritok nektek!!!
2012. ápr. 1. 17:36
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is a 18.héten mutatta ki az UH az echogen fókuszt.A genetikus azt mondta,hogy minden 10. babánál találnak ilyet,de általában felszívódik. Megkérdeztem egy ismerős orvost,és ő is azt mondta,hogy semmi jelentősége nincs.Még ha meg is marad akkor sem okoz semmi gondot.

Ahogy utánaolvastam,mindig a 18 hét körül találják ezt,úgyhogy szinte egy életkori sajátosság.

Az is igaz, hogy a down-kóros babáknál gyakrabban van ilyen,de ha a tesztek jók,nincs mitől félni!

Engem is visszahívtak 22. hétre egy UH-ra(ápr.03.-ra),nagyon remélem,hogy már nem fog látszani.

2012. ápr. 1. 17:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, kicsit megnyugodtunk.
2012. ápr. 1. 19:19
 10/11 anonim ***** válasza:
szorítok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. ápr. 2. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!