Most jövök a dokitól.39 hetesen ugyanakkorának mérték a méhemet mint 37 hetesen, így elküldtek uh-ra megnézni, mintől lehet. Véleményetek? (részletesebb magyarázat lent)
Külföldön élek, itt nincs csak 1 vagy 2 uh normál esetben. Engem se néztek 20. hét óta. 24 hetesen kezdték mérni centivel a méhemet. Megkeresi a tetejét és az alját centivel és az alapján becslik a baba méretét. (kb gyomorszájtól szeméremcsontig)
Nem valami tudományos módszer, mióta ezt csinálják, mindig is mondtam, hogy marhaságnak tartom.
Viszont most elküldtek uh-ra, szerda reggelre jutottam be, mert ugyanakkorát mért a mostani csaj, mint a 2 héttel ezelőtti. Hozzáteszem, szerintem ugyanaz az ember sem tud mindig ugyanonnan mérni, nemhogy 2 különböő ember)
Csütörtökre vagyok kiírva.
Ugye ne aggódjak, nincs baj a babával.
Skóciában vagyok.
Itt az én táblázatom 44 cm-ig megy. Ezeket a táblázatokat mindenkinek egyénileg csinálják a magasságuk és az induló súlyuk alapján kalkulálva.
170 cm-vel és 76 kg-val indultam (10 hetes voltam akkor) és az alapján azt becsülték már, hogy ha túlhordom a babát akkor 3400-4500g lesz a baba (40. héten kiírás napján 3100-4100)
Ebbe az apa méreteit nem kalkulálták bele, ami szerintem ha már az anyát nézik, az apát is kellene, mert szerintem az is befolyásolhatja.
Illetve nekem csak előre nő a hasam, oldalra semmit. Tehát emiatt a centi is többet mér, ha ez a pocak oldalra is eloszlana, akkor a centi vonalán, ahol mérik, kisebb lennék, odabent mégis akkora hely lenne.
Illetbe ahogy nézegetem ezt a koordináta rendszert, 37 hetesen nem lett rajta bejelölve az érték, csak a centi felírva. Ha akkor bejelölték volna, akkor már ott feltűnt volna, hogy akkor a maximum fölött voltunk nagyon, a táblázat alapján akkor volt a baba 3900g a maximálisan elfogadható 3600 helyett és akkor nem foglalkoztak vala. Pedig az tényleg szemmel láthatóan kiugrik a szépen növekvő görbén.
Eddig mindig ahány hetes voltam, annyi centit mértek, kivéve akkor, 37 hetesen 39-et, aztán most 39 hetesen is 39-et. Szerintem 2 hete mértek félre.
Nem lehet, hogy a Te táblázatod azért megy 36-ig, mert te kisebb vagy (induló súly, magasság) nálam, így eleve kisebb babát becsülnek neked?
A holnapi uh-n legalább látom már a babát majd!!!!!
A baba egyébként továbbra is sokat mozog, fúrja az oldalam, töri a bordáim, és amit csak el lehet képzelni. de gondolom ezt mind átéljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!