Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen esetben szoktak császár...

Milyen esetben szoktak császározni?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy mik azok a tényezők amik akadályozzák a természetes szülést? Csak kíváncsiságból kérdezem.

Köszönöm a válaszokat :)

38 hkm

2012. márc. 30. 08:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Relatív téraránytalanság, fájásgyengeség, elhúzódó vajúdás, magzati szívhang problémák, meconiumos magzatvíz, és programoznak is, ha valamilyen olyan tényező áll fenn, amely lehetetlenné teszi a szülést - farfekvés, ha első szülésről van szó, az anya esetleges medence- ill. gerincsérülései, toxémia (bár ez utóbbi vezethet sürgősségi császárhoz is), dysmatur magzat, lepényfunkciók romlása (ez terhességi kortól is függ).

Hát, kb. ennyi. :)

2012. márc. 30. 08:17
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a választ :) kicsit tartok a szüléstől, első baba lesz, és kíváncsi voltam, hogy mi akadályozhat meg abban hogy természetesen megszüljem a babámat
2012. márc. 30. 08:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Bár mondjuk azt mondják, hogy ne reménykedjek annyira a rendes szülésben, mivel elég nagy babára számítanak...
2012. márc. 30. 08:20
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét gyerek császáros volt, most 17 hetes vagyok, szintén programozott császár lesz.

Nekem 15 éve méhnyakrák miatt 2 szeres conisatio-m volt, nem tudtam megszülni a fiamat sem, pedig próbálták.

A hegesedés miatt nem tágultam.

2012. márc. 30. 08:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Ó, abból bármi lehet, én pl. hatalmas babának lettem jósolva, édesanyám lélekben már felkészült a császárra, erre 2,8 kg-val születtem meg a 39. héten, és 48 centivel. Szóval ahányszor tévednek ezek a mérések! :)

Könnyű szülést Neked! :)

34 hetes km

2012. márc. 30. 08:28
 6/10 anonim ***** válasza:

A császármetszéshez mindig kell indikáció.

Ez lehet vitális:

közvetlen életveszély elhárítása miatt, ez esetben vagy az anya, vagy a baba ( is ) meghalhat a műtét nélkül. Pl anya szívelégtelenség, nagyfokú vérzés, magzati oxigénhiányos állapot, a köldökzsinór előre esése, harántfekvés lepényleválás, hegszétválás...stb

medencevégű fekvés esetében is gyakori a császármetszés, (Mo-on 50% felett van a gyakorisága)

ha aktív gen herpese van az anyukának akkor is császár...stb

Így 38 hetesen remélem nem izgatod fel ezeken a dolgokon magad, mert talán nem kellene ezen agyalnod, sokkal több dolog van ami szülés alatt előfordulhat, az orvosok és a szülésznők szerint is jobb, ha ezeket a kismama nem tudja, mert csak jobban stresszel az egészen holott valószínű, hogy feleslegesen.

Leírtam neked, mert 2 kattintással ugyis megtalálnád, ha nagyon érdekel, hisz a gugli mindent tud:)

Könnyű szülést kívánok

profilaktikus indikáció:

itt a megelőzés a cél, pl ha előtte már volt császármetszése a kismamának, vagy hüvelyi szülésre nincs lehetőség, vagy ikerterhességek esetében vagy fenyegető magzati oxigénhiányos állapot elkerülése miatt

abszolút indikáció:

amikor a magzat enélkül képtelen lenne megszületni

nagyfokú téraránytalanság miatt

méhszájat fedő lepény esetén

relatív indikácó

amikor császármetszés nélkül is meg lehet szülni a babát,,de ez esetben egészségkárosodássalkell számolni, sőt az anya elvesztésével is

2012. márc. 30. 08:36
 7/10 anonim ***** válasza:
(utolsó vagyok, bocsánat, nem vettem észre hogy a végére szántat nem a végére írtam, mert közben belejavítottam,mert hibásan gépeltem..)
2012. márc. 30. 08:59
 8/10 A kérdező kommentje:
semmi baj :) nem idegesítem magam ezen, lesz ahogy lesz... úgyis ki kell jönnie a bébinek valahogy, csak még az a problémám, hogy kiskoromban csípőficamos voltam (kigyógyultam belőle :)) és remélem ez sem okoz majd gondot a szülésnél.
2012. márc. 30. 09:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálam első baba elindult természetesen, 10óra vajúdás, de nem volt rossz, mert nem is igazán fájt, aztán beszorult a baba, mikor nyomnom kellett volna már, és elnyomta a köldökzsinórt, esett a szívhang és kb 10perc alatt ki is kapták belőlem császárral, elaltattak. Egészséges lett a kisfiam és én is. Ez sürgősségi volt. Emiatt most a második baba is cszászár lesz, programozott elvileg, de én nem bánom, így legalább nem kockáztatom meg azt, hogy a heg szétváljon!
2012. márc. 30. 09:49
 10/10 anonim ***** válasza:
első két babám 60 cm-el és 4 kg-al született simán, harmadik gyermekem harántfekvés miatt 3680 gr-al császárral, most várom a 4. gyermekem még nem tudom, hogyan, de szeretném normál úton megszülni
2012. márc. 30. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!