Az első vérvétel kb. mikor van, és ki írja ki? A nőgyógyász vagy a háziorvos? Már nem emlékszem.
Szia!
Nekem a nőgyógyász írta a beutalót mikor legelőszőr mentem hozzá és kb. 7-8 hetes voltam mikor elmentem a vérvételre.
Üdv: 24 hkm
Szia!
Nekem 10 hetesen volt az első vérvétel és a háziorvos adta a beutalót.
Nekem mindenféle vizsgálatra kivétel az afp a háziorvos adja.
Nálunk a 12. héten van vérvétel, de ez a fizetős (35 év alatt mindenhol) kombinált teszt (genetikai betegségek). Ezt nálunk a 12 hetes uh után csinálják, mert kell a nyaki redő értéke. A kórház ambulanciáján adnak csekket-posta-viszza és helyben leveszik.
16. héten AFP, nagy labor, vércsoport meghatározás, fertőző betegségek és a 2. fizetős, ha kéred: Qaurtett-teszt ez a kombinálttal együtt az integrált.
Nálunk nem kell semmilyen dokihoz rohangálni, sem védőnőhöz beutaló miatt, a szülészet ambulanciáján, ha nincs panaszod, a terhességi kornak megfelelő vizsgálatokra egy csokorban megkapsz mindent, és a vért is itt veszik le. Szerintem ez így tök jól működik. Ha van fogadott orvos, ő is megkapja az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!