Elég buta kérdés! Ne nevessetek? Többi lent
Na szóval arról lenne szó! Hogy ugye a szülésnél a méhszáj értéknek 1111-nek kell hogy legyen.. De ez azt jelenti, hogy itt már a tolófájások jönnek? Vagy itt még csak szinte kezdődik a vajúdás? És hogyha 'benéznek a lábam közé' ott látszik már hogy mondjuk 10cm-re vagyok tágulva?(ezt úgy értem, hogy még hozzám se nyúlt a doki csak benézett, bepillantott :) ) Vagy az belülről tágul 10 cm-re? (vagyis úgy nem látszik semmi)? Bocsi az idétlen kérdésért, de kíváncsi vagyok, hogy zajlik az egész :)
Mert lassan sorra kerülök én is :)
37 hkm
Az 1111-es mehszajerteknel meg nem jon tolofajas, ez csak annyit jelent, hogy 1 ujjnyira vannak tagulva a mehszajak es kb meg 1 ujjnyi vastag a mehnyak, tehat nincs is elsimulva.
Tolofajasok optimalis esetben akkor jonnek, amikor 5 ujjnyira van nyilva az osszes mehszaj es teljesen el van simulva a mehnyak. De johetnek mar picivel korabban, ilyenkor picit tartani kell, nem tolni, hogy ne repedjen a mehszaj.
A teljes tagulast mar nem szoktak szamokkal kifejezni, szoval ilyet leirva nem igazan lathatsz sehol, ha megis lenne, akkor elvileg. 0555 lenne a kodja.
Es nem, a tagulast nem latod, ha benezel a labad koze, mert nem a huvelyed es a huvelynyilasod van ennyire kitagulva, hanem a mehszajad, az meg ugye bent van, nem latsz oda. :) Mindenkeppen betapogatnak, hogy ezt megallapitsag, nem eleg csak odakukkolni.
Nálam anno 1 ujjnyi volt, mikor elfolyt a magzatvíz.
Kaptam méhszáj puhító zselét, mert semmit nem tágultam.
Délután 4-kor indult a szülés, este 8-kor még mindig csak 1 ujjnyi volt. 9-től óránként jött a szülésznő és várta a fájást és fájás közben vizsgált és "tágított". Éjfélkor még mindig csak 2 ujjnyi volt, semmi változás. Hajnali 4-ig még aludtam is, annyira leállt minden. :( Aztán 4-kor lement 2 adag oxytocin és onnantól beindult a dolog rendesen. 5-kor 6 ujjnyi volt (ami kb 6 cm-nek felel meg), de nem volt semmi ingerem a kitolásra, csak a fájások sűrűsödtek meg. 6.30-kor már 9 ujjnyi volt, de még mindig csak sima fájások, de már akkor átalakította a szülésznő az ágyat, és közölte, hogy hamarosan itt a baba, ha úgy érzem, nyomni kell, mostmár szabad. 7-kor "eltűnt" a méhszáj és úgy éreztem k.kálnom kell. Elnézést a kifejezésért!!! Na ekkor már azt mondta a szülésznő, hogy hajrá ez a tolófájás. 4 nyomásra 8-kor meglett a lányom. A 16 óra alatt kb 6-8 alkalommal "tágított" a szülésznő kézzel. Hát nem volt kellemes, de azért nem kell megijedni, nem olyan borzalmas! 9 ujjnyinál előbb nem igen engednek nyomni, mert sérülhet a méhszáj, de hidd el, érezni fogod, hogy mikor kell kitolni, mert az teljesen más érzés, mint az addigi összehúzódáskor érzett fájdalom.
Könnyű szülést Nektek! :)
A tolófájás akkor jön, amikor jönnie kell. Hülyén hangzik, de tapasztalat. Hármat szültem, nemsokára jön a negyedik.
A tágítás néha szükséges rossz, nem fájdalmasabb, mint maga a fájás. És ahogy kijön a baba, úgyis elfelejtesz mindent. :) Hidd el. Kérdezz meg millió szült nőt, mint ugyanezt mondja: ahogy kijön, máris megszűnik minden fájdalom és el is felejted. Jól vagyunk összerakva. :D
Csak a tisztanlatas miatt irom, mert sokan keverik;
1 ujjnyi kb 2 cm-nek felel meg, 5 ujjnyi kb 10 cm-nek felel meg.
6 ujjnyi tagulas mar nincs, attol tobb meg foleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!