Nem rég derült ki, hogy gerincsérvem van,4-5 csigolyánál. Nem nagy a sérv. Milyen hatása lehet rá a terhességnek? Szeretnék majd még egy gyerkőcöt.
A terhesseg megterheli a gerincet, javasolnam orvossal, gyogytornasszal megbeszelni, a terheles hogyan csökkenthetö. Sztem füzöt javasol es rendszeres gyogytornat.
A nagyobb terheles altal sztem nagyobbodhat a serv (?), azaz jobban kitüremkedhet a kiallo csigolya, emiatt azok a tünetek, amiket most okoz, erösebbek lehetnek. (?) Ezen tul a statika megvaltozasa miatt az izmokat, izületeket jobban megterheli, azaz fokozottabb hatfajdalmak, mintha egy egeszseges gerinccel lennel terhes.
Konzultálj orvos(okk)al.
Nekem polidiszkopátiám van, több csigolyát érintő kopás, amitől kissé "összébb torlódik" a gerinc, és ez okoz fájdalmat.
Második baba után derült ki, de mi szerettünk volna harmadikat.
5 orvosból egy mondta, hogy nem javasolja, mert szerinte rosszabb lesz utána, a többi azt mondta, nem lehet tudni.
Most a 8 hónapban vagyok, eddig nem fájt a hátam. (előtte rendszeres kezelésre jártam, plusz itthon gyógytorna naponta, a terhesség alatt egyiket se csináltam)
Utána mi lesz, azt nem tudom, a baba három hónapos korára már bejelentkeztem kezelésre...
Nem irtam, hogy azt hiszem, gerincservnel az epiduralis erzestelenitesnek nagyobb a kockazata (?), vagy nem adnak(?), igy nem tudom, mi van pl. csaszarmetszeskor?
Teljesen igaz, hogy sima kopasnal nem tudni, hogy rosszabb lesz-e vagy nem a fajdalom szempontjabol, mert esetleges csigolyaelmozdulas sem feltetlenül jar fajdalommal, meg a gerincserc sem feltetlenül!! Fajdalmat csak az okoz, ha ideget nyom valami. Megis, a statika szempontjabol jobb, ha nem sulyosbodik a gerincserv, mert ha a gerinc mar nem egyenes vagy barmi elvaltozas van, az fokozza a tovabbi elvaltozasok lehetöseget.
Nekem "csak" sima gerincferdülesem van, S alaku kanyarral benne, kisgyerekkorom ota, es ahhoz kepest nem is nagyon romlott tovabb. Csak kopasok, amik a korral "normalisak". MRI is keszült, es az orvos szerint nem lett volna ra szükseg, mert a fentieken kivül minden rendben, az meg "normalis". Megis iszonyuan fajt a hatam az elsö varandossagom alatt es utana evekben is, labba kisugarzo fajdalmak is, egy-egy mozdulatnal. (Pedig naponta gyogytornasztam vegig.) Szerintem elmozdulhatnak dolgok, de tornaval, kimozgatasokkal karbantartom, igy visszamozdulhatnak. Csak ezekre nem mindig van belathato idön belül lehetöseg ezekben az evekben, emiatt a fajdalom, ami "visszaugras" utan hamarosan megszünik.
Ezen kivül terhesseg, szoptatas alatt az utolso borda alatt nem lehet masszirozni, gyogytorna is korlatozott. (Haspres nem lehet, a nagyobb has altal pedig nagyobb teher jut a hatra - hidat sem lehet, ill hason fekve 2kezünkkel a labunkat megfogva hintazni).
1.
Ja igen, epiduralis: nalam nehezen talaltak az összenövesek miatt helyet az injekcionak, igy csak 3.-szorra sikerült, a rossz helyre kiömlö injekcio pedig mashol hat, azaz mellekhatasok. A gerincservnel is azt hiszem, ugyanez miatt nehezebben talalhatnak helyet, de pontosan ra kellene kerdezni, a kepfelvetelek alapjan vallaljak-e vagy nem.
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!