Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 hónaposan már látszik, hogy...

3 hónaposan már látszik, hogy terhes vagyok. Akkor nagy lesz a hasam?

Figyelt kérdés
Vékony alkat vagyok. A gyermekes ismerőseim csodálkoznak,hogy már ennyire látszódik. Normális ez is ? Nem puffadás,mert reggel mikor felkelek akkor is látszik. Persze evés után meg még nagyobb a puffadástól.
2012. márc. 25. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
ez azért van,mert nem nagyon izmos a hasad (bocs, gondolom nem sokat hasizmoztál) tehát nem tartja a hasad. ettől még nem biztos, hogy a végén is nagy lesz
2012. márc. 25. 20:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, általában a gyengébb hasizmok miatt látszik hamar. Én is így voltam vele, nagyon korán látszódott, most 33 hetes vagyok, és hattttalmas. :) De tényleg, óriási... :) Szóval igen, lehet, hogy nagy lesz, de nyilván lehet az is, hogy ez csak én vagyok. :)

Sok boldogságot!

2012. márc. 25. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem alkat kérdése is. Én is vékony vagyok, sosem hasizmoztam sokat, mégse látszott, első gyerekkel 24, másodikkal 20, harmadikkal, na jó, vele már a 13. héttől, de csak ha úgy öltöztem.
2012. márc. 25. 21:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Én megcáfolnám ezt a hasizom dolgot. Nekem aztán tényleg nagyon gyenge a hasizmom, soha nem sportoltam meg ilyesmi, tényleg nagyon gyenge az egész izomzatom. Nem vagyok nagy darab sem, mégis csak elég későn, a 20 hét után kezdett valami látszani.

Szerintem nagyon sok mindentől függ, hogy mekkora lesz a has, alkattól, a magzatvíz mennyiségétől, a méh helyzetétől, a baba fekvésétől stb.

2012. márc. 25. 21:22
 5/7 anonim ***** válasza:
2. vagyok, félreértettétek. :) Nem is kidolgozottság kérdése, nem így értettem, hanem a támasztószövetek genetikai erőssége alapvetően meghatározó ilyen szempontból. Tehát nem úgy nézünk ki, hogy két embernek, aki soha nem sportolt ugyanannyira erős/nem erős a hasizma. Én sportoltam, mégsem tudott soha megerősödni, az egyik barátnőm soha nem sportolt, mégis szinte acélból vannak az izmai, mindenhol. Ez az, ami meghatároz, és mivel a méh növekedés meghatározott tempóban zajlik a terhesség alatt (a fundus elhelyezkedéséből egész pontosan meghatározható a terhesség kora), a has "előugrásának" idejét ez a támasztószöveti adottság határozza meg, azaz a has effektív izmossága.
2012. márc. 25. 21:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, egyreszt a gyenge hasizom is nagy szerepet vallalhat ebben, masreszt pedig talan mashogy tartod magad, kiengeded a hasad, vagy eloretolod a csipodet.

De ez csak tipp.

Masreszt meg valoban erdekes, hogy 12. het kornyeken rendes babas pocakod van es nem a puffadastol. Mar csak azert, mert a meh a 12. kornyeken van kb olyan magasan, mint a szemeremdombod teteje (jol irtam, nem tevedes), a pocak meg igazabol onnan felfele kezdodhet. Szoval ami ott van az jelenleg neked meg nem a mehed es nem a baba, valaminek csak kell lennie.

Ha nem is puffadas, akkor viszont tenyleg csak arra tudok gondolni, hogy gyengebb a hasizmod es ki is engeded a hasadat.

Ez abszolut nem bantas, csak kerdezted es ezt gondolom.

2012. márc. 26. 09:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Pont ezt akartam meg irni, amit az utolso elotti valaszolo.

A meh nagysaga, magassaga nem egyeni, egy adott terhessegi korban ez kb allando. Apro elteresek lehetnek, de ket (akar teljesen mas testalkatu) kismamanak a mehe azonos terhessgi heten kb egyforma magassagban van. (Kiveve persze ha el van szamolva a terhessegi kor es nem lett pontositva.)

Viszont epp a hasizom erossege miatt ez allva nem annyira latszik, mert ugye amiatt sem, hogy ki mennyire engedi el magat, epp ezert szokta az orvos is fekve nezni, hogy milyen magassagban van a meh teteje.

Kerdezonek: fekudj a hatadra vizszintes talajon, lelegezz egyenletesen, melyen, engedd el magad teljesen, ne feszisd a hasadat, sem a hasizmokat, ne szivd oda a levegot es nezd meg, hogy mekkora ugy a pocakod. Normalis esetben ennyi idosen, ebben a testhelyzetben semekkora.

2012. márc. 26. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!