3 hónaposan már látszik, hogy terhes vagyok. Akkor nagy lesz a hasam?
Igen, általában a gyengébb hasizmok miatt látszik hamar. Én is így voltam vele, nagyon korán látszódott, most 33 hetes vagyok, és hattttalmas. :) De tényleg, óriási... :) Szóval igen, lehet, hogy nagy lesz, de nyilván lehet az is, hogy ez csak én vagyok. :)
Sok boldogságot!
Én megcáfolnám ezt a hasizom dolgot. Nekem aztán tényleg nagyon gyenge a hasizmom, soha nem sportoltam meg ilyesmi, tényleg nagyon gyenge az egész izomzatom. Nem vagyok nagy darab sem, mégis csak elég későn, a 20 hét után kezdett valami látszani.
Szerintem nagyon sok mindentől függ, hogy mekkora lesz a has, alkattól, a magzatvíz mennyiségétől, a méh helyzetétől, a baba fekvésétől stb.
Igen, egyreszt a gyenge hasizom is nagy szerepet vallalhat ebben, masreszt pedig talan mashogy tartod magad, kiengeded a hasad, vagy eloretolod a csipodet.
De ez csak tipp.
Masreszt meg valoban erdekes, hogy 12. het kornyeken rendes babas pocakod van es nem a puffadastol. Mar csak azert, mert a meh a 12. kornyeken van kb olyan magasan, mint a szemeremdombod teteje (jol irtam, nem tevedes), a pocak meg igazabol onnan felfele kezdodhet. Szoval ami ott van az jelenleg neked meg nem a mehed es nem a baba, valaminek csak kell lennie.
Ha nem is puffadas, akkor viszont tenyleg csak arra tudok gondolni, hogy gyengebb a hasizmod es ki is engeded a hasadat.
Ez abszolut nem bantas, csak kerdezted es ezt gondolom.
Pont ezt akartam meg irni, amit az utolso elotti valaszolo.
A meh nagysaga, magassaga nem egyeni, egy adott terhessegi korban ez kb allando. Apro elteresek lehetnek, de ket (akar teljesen mas testalkatu) kismamanak a mehe azonos terhessgi heten kb egyforma magassagban van. (Kiveve persze ha el van szamolva a terhessegi kor es nem lett pontositva.)
Viszont epp a hasizom erossege miatt ez allva nem annyira latszik, mert ugye amiatt sem, hogy ki mennyire engedi el magat, epp ezert szokta az orvos is fekve nezni, hogy milyen magassagban van a meh teteje.
Kerdezonek: fekudj a hatadra vizszintes talajon, lelegezz egyenletesen, melyen, engedd el magad teljesen, ne feszisd a hasadat, sem a hasizmokat, ne szivd oda a levegot es nezd meg, hogy mekkora ugy a pocakod. Normalis esetben ennyi idosen, ebben a testhelyzetben semekkora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!