Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye egészséges lesz?

Ugye egészséges lesz?

Figyelt kérdés
Volt decemberbe 1 vetélésem, és a párommal nagyon szerettünk volna kisbabát. Most 9 hetes terhes vagyok, aminek nagyon örülünk mindketten. Eddig minden rendben volt a 9 hét alatt, de annyi rosszat hallani mostanában meg olvasni, és én nagyon félek, hogy valami baj lesz.Nem tudom mit csinálnék, ha történne valami.:S
2012. márc. 25. 16:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem kell "hülyeségeket" össze olvasgatni és nem fog ezen járni az agyad!

Tessék szépen boldognak lenni és örülni a kicsi érkezésének.

Nézelődni, aktívan pihenni, vásárolgatni, tervezni.

Ha bebeszéled magadnak a problémákat, akkor meg is történnek.

Nem minden gyermek lesz beteg, hál' istennek a fejlett orvostudománynak hála hamar kiszűrhetőek a rendellenességek és minden olyan tényezők, amik a gyermek és szülők életét befolyásolják.

A szülő(k) kora is befolyásolja a gyermek egészségét, de minél idősebb egy szülő, annál több vizsgálaton esik át terhesség alatt.

2012. márc. 25. 16:25
 2/5 anonim ***** válasza:
10%
Háttt, nem akarlak elkeseríteni, de ha már volt vetélésed, akkor az azt jelenti, hogy hajlamos vagy erre, szóval bármikor bekövetkezhet újra. Szóval van is miért aggódnod sajnos, de próbálj megnyugodni...
2012. márc. 25. 17:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. Azért ez nem így van teljesen. Az esetek többségében a legtöbb első terhesség vetéléssel végződik. Csak van olyan akinél olyan hamar ,hogyha nem csinál tesztet előtte akkor észre se veszi.

Kedves kérdező. Nekem is volt 2 éve a 6 hétben egy spontán vetélésem. Annyira megviselt,hogy másfél év kellett mire megint készen álltam erre.

Most 11 hetes vagyok és eddig minden rendben! Sőt .... nem vagyok rosszullétektől szenvedő kismama. :) Már a pocim is látszódik :)

Ne aggódj! Gondolkodj pozitívan ! Minden rendben lesz! Ne ezen agyalj,mert igen bármikor történhet bármi a babáddal. Lehet egy hét múlva, lehet 4 hónap múlva, lehet a szülésnél, vagy csecsemőkorban,vagy kisgyerekkorban .... ezt nem tudhatod és nem igazán tudod befolyásolni. De az tuti ,hogyha erre gondolsz akkor az megkeseríti az életed. Inkább gondolj szépre és élvezd a babavárást,hiszen nem mindennapos dolog :) Nálam pl.egy babát tervezünk csak,úgyhogy lehet ez az első és az utolsó,hogy ezt megélhetem.

Boldog,egészséges babavárást kívánok!

2012. márc. 25. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:
N akkor tegyük rendbe a dolgokat. Kedves Kérdező, nyugodj meg. Nekem is elment az első babám 8 hetesen, a következő terhességem problémamentes volt, most pedig 18 hetes vagyok a kistesóval, eddig minden oké. Én magam ismerek egy rengeteg nőt csak a szűkebb környezetemben, akinek volt 1 vagy max 2 vetélése, és a többi terhességéval nem volt gond. Ez nagyon gyakori, sajnos az első trimeszterben, biztos vagyok benne, hogy most minden rendben lesz, nyugi! Nincs ilyen, hogy valaki hajlamos vetélésre, jó nyilván ha már 3-4 alkalommal elvetélt, akkor mondhatunk ilyet, de 1 után semmiképp. Valószínűleg a korai sejtosztódás kapcsán valami genetikai hiba merült fel, ettől ment el a babád, ez nem fog újra megtörténni.
2012. márc. 25. 21:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat!!
2012. márc. 27. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!