Down szindróma egyértelmű jelei?
12 hetes uh minden rendben, nyaki redő 1,4,orrcsont látható.
Afp 0,58 mom(határérték 0,4-2,5között).
Holnap megyek vissza a védőnőhöz és a magánorvosomhoz is.
Nagyon aggódom,mert mindenhol 0,7 az alsó határérték, de nálunk 0,4. Miért ilyen összevissza ez az egész vizsgálat???
26 éves vagyok
A dokim ki van kapcsolva, valószínűleg éjszaka ügyelt.
a para tárgya,hogy a határértéken belül van, de mindenhol 0.7 a határérték nálunk nem. És így már aggaszt
Szia!
Nem kell ennyire aggódnod. Ez már a 3-ik hasonló kérdésed, és hidd el, csak ártasz magatoknak ezzel, mert nem feltétlen nyugtatnak meg a válaszok. Itt például igen, mert olyan a kérdésed. Tényleg nem kell aggódni, holnap úgyis mész dokihoz, ő is meg fog nyugtatni. Ne azzal foglalkozz, hogy máshol mennyi a ref. tartomány. Megnéztem most a papíromat, az enyémen például nincs is rajta! Egyébként ez a korrigált MOM érték? Mert az számít. Orrcsont van, nyaki redő jó, és még az Afp is jó, akkor nincs miért izgulnod! Nyugodj meg, semmi baj sincs! Az Afp amúgy is elég megbízhatatlan, de neked ráadásul jó is! Nyugi!
Köszönöm.
Már annyiszor megfogadtam nem jövök ide,mindig elbizonytalanodom,aztán persze kiderül,hogy minden oké.
Tapasztalatokre lettem volna kíváncsi,ki volt hasonló helyzetben st....de ilyen kérdésre alig érkezik válasz, a mekkor a pocim, hzítam stb..pedig rengeteg(:(
Szia!
Engem a terhességem felétől riogattak azzal, hogy túl nagy a feje a fiamnak, rövid a combcsontja, még genetikusnál is voltam, azt mondták törpenövésű lesz, down szindrómás is lehet, stb. Most van egy 1 éves egészséges, gyönyörű kisfiam. Én is halálra izgultam magamat. Nyugodj meg, ráadásul neked nem is mondták, hogy baj lenne. Ha bármi gond van, akkor a dokid már szólt volna, az ultrahang is tökéletes. Holnap azért mond el a félelmeidet a védőnőnek és a dokidnak, hogy végre megnyugodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!