Kismama ruhát vagy csak nagyobb méretet válasszak?
Most kezdem a 11. hetet, itt a jó idő, viszont már kényelmetlenek a ruhák. Nem tudom eldönteni, hogy csak néhány számmal nagyobb ruhát vegyek (bár amit most vennék augusztusban már nem lenne jó), vagy kismama ruhát (abban meg még lehet hogy furán érezném magam)?
Ti mit tanácsoltok?
Attól is függ hogy miket szoktál hordani, pl.én az első terhességemnél nyáron 16-26 hetesig voltam éppen, akkor elég volt néhány szoknya, 2 olyan gatyó aminek a felső része le is hajtható csípőre meg fel is a hasra, meg egy 4-5 db felső amik kicsit más fazonúak esetleg, hogy ne lógjon ki a hasam.
De ezek nem kifejezetten kismami felsők voltak.
Aztán őszre vettem 2 db terhes gatyót egy farmert meg egy kordot ( mindkettőt teszveszen nagyon olcsó volt így pedig mindkettő h&m) illetve 2 db szintén használt kismami felsőt, addigra már volt akkora hasam, hogy ne csússzon le és ne érezzem rosszul magam benne.
De ez a dolog attól is függ, hogy mindenhová hízol e, vagy csak hasra.
Én pl. hasra híztam csak így sok régebbi ruhám is jó volt rám, főleg nyárra ami ugye csípőre letolható szoknya, meg esetleg ilyen len nadrág.
Egyébként meg ez "útközben" úgyis kiderül, tehát túl sokat ne vegyél, mert az is elképzelhető hogy 3-4 hét és nagyon kényelmetlennek érzed majd a normál ruhát.
Én hiába nőttem lassan a 16. hétre ugrás szerüen 8hós pocakot növesztettem, és az addig kényelmes nagyobb ruhák nem voltak jók, kénytelen voltam kismamaucot venni.
(olyan hülye helyen van vége a cipzárnak, meg a gombnak a normál nacikin, ami a gömbölyödő pocakba beleáll, és nem is a pocakot nyomja de a bőrt azt kiirítálja, majdnem véresre vakartam a pocakim egyik nap:()
Mivel nyár van, ezért egy két bő, divatos kismamaruha fazonú hosszú ruhát meg tudsz venni, meg ha nem vagy finnyás, akkor menj ki piacolni, és vászon gatyókat venni, a dereka kötős, és nem szoros, én mindennaposan egy ilyen tavaly nyári szerzeményemben rohangálok, és nagyon kényelmes.
Szerintem vehetsz ilyet is olyat is, nekem vegyesen voltak, de télen voltam várandós, nyáron könnyebb a ruhákkal/pólókkal például. Viszont nadrág/szoknya sokkal kényelmesebb a kismama verzió! Én nagyon furcsállottam először őket, aztán felpróbáltam egy kismama farmert, és olyan jó volt! Persze attól is függhet, melyiket hogy tudod később hordani, szeretnél-e még több gyereket... stb, praktikusakat válassz. Én 16 kilót és 2 teljes számot hiztam, ilyesmit is kalkulálj bele, illetve, hogy szülés után sem biztos, hogy rögtön beleférsz csipőtájon a régi dolgaidba.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!