Mennyi Algopyrint lehet bevenni terhesen?
Úgy értem hány óránként leggyakrabban?
A harmadik trimeszterben, ha ez számít.
De ha egyszer még a neten is ez van leírva (orvos válaszol rovat):
"Lázcsillapításra a terhesség bármely szakában az Aspyrin és az Algopyrin is megengedett; paracetamol tartalmú szerek nem! (a legtöbb reklámozott láz és fájdalomcsillapítóban ez a hatóanyag!)"
A szülészem, a védőnőm is, és a kórházi nővérkék szerint is. Nem értettem félre.
A neten sok hülyeséget írnak, én mindjárt meg is találtam neked ennek az ellenkezőjét: [link]
Nekem több orvos és gyógyszerész, valamint a szülésznő is azt mondta, hogy lehet szedni.
De a legbiztonságosabb, ha mindenki megkérdezi a saját orvosát, mert amint ez a példa is mutatja, a neten sok egymásnak ellentmondó információ kering.
Sziasztok!
Tegnap végül két darabot vettem be össz-vissz, 5 óra különbséggel, ez elég is volt.
Sajnos ma kiderült, hogy miért is fájt ennyire, szerintem jobban, mint "kellett volna". Betettek egy gézlapokból álló "tampont" oda, hogy jól felszívja a vért (varrás nem volt), ma kellett volna eltávolítanom, de beleszáradt a sebbe, és mindenfajta mozgatásra iszonyatosan fájt. Nem tudtam ülni egyáltalán, pedig a doki azt mondta, "kellemetlen lesz". (Mivel már más beavatkozást is csinált nekem, hittem neki, mert eddig mindig megmondta, "mennyire fog fájni".)
Délutánra mentem volna vissza, de szerencsére sikerült kiáztatni (ülőfürdő), és egy óra múlva kijött a cucc nagy nehezen.
Azóta, mintha kicseréltek volna! Úgy örülök, hogy megcsináltattam!! :o)
Amúgy nekem másik terhességnél másik orvos is Algopyrint adott (akkor második trimeszterben), de már nem emlékeztem adagolásra...
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!