Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes kismama vagyok és...

6 hetes kismama vagyok és nagyon fáj a torkom, nincs hangom se. A védőnő azt mondta, hogy negrót szopogathatok csak semmi mást. Esetleg halls cukorkát? A negróval nem sokra megyek?

Figyelt kérdés

2012. márc. 19. 14:01
 1/10 anonim ***** válasza:

sós vízzel gargarizálj(kb 1-1,5 dl vízbe keverj bele 1-2 kiskanál sót) és szedj C vitamint!Ez nekem mindig segít!

Illetve fokhagymás pirítós, mézes tea.

De a sós vízzel nekem max 1-2 napig fáj a torkom.

2012. márc. 19. 14:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Amikor én voltam terhes, azt mondta az orvosom hogy Tantum Verde öblögetőt használhatok nyugodtan. Már másfél éves a fiam, de azóta is ilyet használok, ha fáj a torkom, mert ez a leghatásosabb :)

JObbulást :)

2012. márc. 19. 14:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Hú kedves első....

mézes tea piritóssal? na ezt jól megkívántam :)))

2012. márc. 19. 14:05
 4/10 A kérdező kommentje:

a tantum verdét olvastam hogy sok kismama szedi, de nem akarok bajt, mert még annyira pindur a baba hogy félek vmi baja esik

de ezt a sós öblögetőst kipróbálom, hátha használ,

esküszöm nincs hangom !

2012. márc. 19. 14:06
 5/10 anonim ***** válasza:

1. vagyok, örülök, hogy jó tippet adtam:)

Amúgy ez a sós vizes azért jó mert olcsó, és tényleg hatásos:)Ja és nem gyógyszer!!Remélem bejön neked is:)

2012. márc. 19. 14:13
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Ne viccelj,a Tantum Verde NEM gyógyszer!Nyugodtan szedheted.Én 9 hetes terhes voltam,amikor alsólégúti fertőzést kaptam,és belázasodtam.Antibiotikum,lázcsillapító,torokfertőtlenítő stb.Ma voltam UH-on-12.hetin-a babának semmi baja.Sokkal többet ártasz,ha nem gyógyítod Magad.Különben Homeovox tablettát is bevehetsz.Ez homeopátiás szer,ami a terhesség alatt végig szedhető.A Czeizel doktor véleménye is az,hogy sok esetben az okoz problémát,hogy nem merik kezelni a kismamákat.Ne aggódj!Mielőbbi gyógyulást!2 gyerekes+12hkm
2012. márc. 19. 14:38
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
Én is megerősítem a Homeovox-ot és a Tantum Verdét. Ezek mehetnek kismamáknak!
2012. márc. 19. 14:46
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
Tantum verde-t is lehet meg homeogene vagy coryzalia. Az utóbbi kettő homeopátiás. :)
2012. márc. 19. 15:53
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a sok választ,

egész délután gargarizáltam a sós vízzel és mintha enyhült volna már van hangom is

holnap után megyek nőgyógyászatra megfogom kérdezni a doktornőt hogy mit vehetek be , egyébként strepsils és tantum verde is van itthon..

2012. márc. 19. 16:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem a sós víz nem használt semmit, az egy házi gyógymód kis torokfájásra. De ha nem kezeled ki, nagyobb bajt okozhatsz. Van olyan eset, amikor a torkod gyógyítani kell, nem csak öblögetni. És kismamának Tantum Verde, ha valóban erről van szó. A sós víz a kis torokkaparásra tök jó, de ha fertőzésről van szó, akkor ha nem kezeled ki, egy hét múlva vagy ráhúzódik pl. mandulára, vagy kapod majd az antibiotikumot..
2012. márc. 19. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!