Toxoplazma eredménye pozitív lett:IgG:14 azaz emelkedett. Ez már magában megmutatja, hogy mennyire van esély arra, hogy az IgM is pozitív lesz?
Nyugi,nem úgy van,hanem:
ha az IgG pozi akkor már régen átestél a fertőzésen és most már nem okozhat bajt és nem kaphatod meg újra.
Nekem egyszerre nézték meg az IgM-el ,mert azt úgy kell.
Ha az IgM emelkedett akkor nincs még féléve h megfertőzödtél.
De ha neked az az IgM is pozi lett volna ,akkor mondta volna a doki h meg kell ismételni.
Hívd vissza a dokidat és kérdezz rá,h ne idegeskedj ha nem kell és h tudj intézkedni ha kell.
Általában ha az IgM pozi ,akkor egy újabb vérvételnél megnézik,az IgA-t is és ha emelkedett,akkor az egyértelmű fertőzést mutat.
De az IgG az a te ellenanyagaidat mutatja a kórokozóval szemben,amik egy életen át védeni fognak téged is a babát is.
Első vagyok: nekem az volt a leletemen, hogy IgG: 13, IgM: negatív eredmény: kétes
2. vizsgálat: IgG: 2 negatív, IgM: 0 vélemény: az előző mintával párhuzamosan tesztelve az IgG típusú ellenanyag mennyisége nem változott szignifikánsan. Friss fertőzés nem igazolható. Fogékonyság, szeronegativitás. Ismétlés javasolt.
3. vizsgálat: IgG: 2 negatív, IgM: 0,1 negatív. toxoplazma fokékonység. szeronegativitás. Ismétlés javasolt.
Hozzteszem 30 éve vannak macskáim folyamatosan.
Macskáid vannak és mégsem kaptál fertőzést tőlük.
Nekem is 26 éven át macskák mellett nem voltam toxoplazmás.
És egy csobánkai kullancstól megkaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!