Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxoplazma eredménye pozitív...

Toxoplazma eredménye pozitív lett:IgG:14 azaz emelkedett. Ez már magában megmutatja, hogy mennyire van esély arra, hogy az IgM is pozitív lesz?

Figyelt kérdés
Hol lehet vérvételt csináltatni akár azonnal is? KÉpes lennék már most szaladni, csak mielőbb eredmény legyen.
2009. jún. 12. 11:15
 1/7 anonim ***** válasza:
mi van a leletedet pontosan?
2009. jún. 12. 11:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Ennyit tudok, hogy az IgG emelkedett az értéke 14,2. Nincs még nálam a lelet, telefonban mondta a doki. Kérdésem, hogy ez az érték vajon utalhat arra, hogy az IgM is pozitív lesz? Erre a vizsgálatra kell most mennem a pozitív eredmény miatt.
2009. jún. 12. 11:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Nyugi,nem úgy van,hanem:

ha az IgG pozi akkor már régen átestél a fertőzésen és most már nem okozhat bajt és nem kaphatod meg újra.

Nekem egyszerre nézték meg az IgM-el ,mert azt úgy kell.

Ha az IgM emelkedett akkor nincs még féléve h megfertőzödtél.

De ha neked az az IgM is pozi lett volna ,akkor mondta volna a doki h meg kell ismételni.

2009. jún. 12. 11:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Hívd vissza a dokidat és kérdezz rá,h ne idegeskedj ha nem kell és h tudj intézkedni ha kell.

Általában ha az IgM pozi ,akkor egy újabb vérvételnél megnézik,az IgA-t is és ha emelkedett,akkor az egyértelmű fertőzést mutat.

De az IgG az a te ellenanyagaidat mutatja a kórokozóval szemben,amik egy életen át védeni fognak téged is a babát is.

2009. jún. 12. 12:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok: nekem az volt a leletemen, hogy IgG: 13, IgM: negatív eredmény: kétes

2. vizsgálat: IgG: 2 negatív, IgM: 0 vélemény: az előző mintával párhuzamosan tesztelve az IgG típusú ellenanyag mennyisége nem változott szignifikánsan. Friss fertőzés nem igazolható. Fogékonyság, szeronegativitás. Ismétlés javasolt.

3. vizsgálat: IgG: 2 negatív, IgM: 0,1 negatív. toxoplazma fokékonység. szeronegativitás. Ismétlés javasolt.

Hozzteszem 30 éve vannak macskáim folyamatosan.

2009. jún. 12. 12:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Macskáid vannak és mégsem kaptál fertőzést tőlük.

Nekem is 26 éven át macskák mellett nem voltam toxoplazmás.

És egy csobánkai kullancstól megkaptam.

2009. jún. 12. 12:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Azért idegeskedem, mert csak az IgG-t nézték meg, ezért kell most mennem IgM-re. De a doki szerint már áteshettem a fertőzésen, csak a biztonság kedvéért megnézeti. Hívtam ma egy laborost az is megnyugtatott, hogy nyugi, akkor tuti jó lesz az IgM eredménye. Amit nem értek, hogyha az IgM pozitív lenne, akkor az IgG is pozitív, nem? Akkor honnan veszik, hogy tuti már átestem a fertőzésen? Nem értem, segítsetek.
2009. jún. 12. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!