Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik, van esetleg tanácsot...

Kismamik, van esetleg tanácsotok vizes bokára?

Figyelt kérdés

Pár napja vizesedik a lábam, estére nagyon bedagad. Sajnos visszeres is, egészen fiatal korom óta, ez amolyan apai örökség nálunk. A súlyom a pocakosság előtt sem volt nagy, most +7 kilónál járok, a 31. hétben.

Mit tegyek vele? (A vizeletem és a vérnyomásom tökéletes.) Esetleg a visszerekre van valami jó krém ötletetek?

Előre is köszönöm!

31 hetes kismama

2012. márc. 12. 20:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Vizesedésre nekem csak az vált be, ha néha lefekszem nap közben és felpolcolom. Visszerem szerencsére nincs, ebben nem tudok tanácsot adni:(
2012. márc. 12. 20:35
 2/7 anonim ***** válasza:
sószegény diéta, sóból is a norbi update,nekem bejött :)
2012. márc. 12. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Visszerem nincs, arról nem tudok írni. Múltkor engem is megijesztett a védőnő, mert nagyon vizes volt a lábam, azt mondta, semmi só, gyümölcsnap stb... Most jobban odafigyelek, felpolcolom, és visszafogtam a sót. Védőnő barátnőm ugyanis azt mondta, hogy azért teljesen a sót sem szabad kihagyni, csak csökkenteni kell. Segített, mert mostmár újra van bokám, súlyban lement 1 kiló, csütörtök óta. És nem éhezem, inkább gyümölcsöket, joghurtot eszek, ha ennék valamit. Ja és lehet hogy az is baj volt, hogy keveset ittam. Mostanában mindig iszok egy-egy kortyot, odafigyelek, és így óránként megyek szinte pisilni. Meg vérszegény is vagyok, és csak most derült ki, most kaptam rá vasat, lehet az is okozta.

Boldog Babavárást!

39h kismama

2012. márc. 12. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sok vizet igyál és egyél minden nap almát (legalább 4-5 darabot), ez természetes vízhajtó.
2012. márc. 13. 06:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Az utolsóval értek egyet, kevés só és fűszer, valamint annyi alma, amitől még nem undorodsz meg.Lefekvés előtt is egyél egyet, mert igaz, hogy ki kell járni pisilni éjszaka, de akkor dolgozza ki a vizet a legjobban a szervezet:)
2012. márc. 13. 07:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a dokim a csalánlevél teát ajánlotta. Elég jól leviszi a duzzanatot.

2012. márc. 13. 08:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok! :)

Igyekszem odafigyelni, viszont a férjem meg letiltott a sószegény étrendről (ő orvos, és mikor vizesedni kezdtem azonnal csinált nekem mindenféle teszteket a drága :))), mert eléggé hiponatremiás vagyok a vérképem alapján (azaz sem a nátrium, sem a klorid szintem nem éri el az alsó határt). Ő is mondta a csalánteát, szerinte is az lenne a legjobb, van is itthon, de összezavart az, hogy rá van írva a csomagolásra, hogy terhesség alatt szigorúan tilos. A sok vízivást kipróbálom, mert sajnos inni valóban elég keveset iszok. :)

2012. márc. 13. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!