Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 14 hetes kismama vagyok....

14 hetes kismama vagyok. Szeretnék hetente 2-3 alkalommal úszni járni a közeli uszodába. Kicsit aggódok a fertőzésveszély miatt. Jogos, vagy eljárhatnék úszni? (Az egyik barátnőm tampont javasolt úszás közben. )

Figyelt kérdés
2008. ápr. 11. 19:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Én hejedben kerülném a közös vizeket,pont a fertözésveszély miatt.Amugy mi kismamák hajlamosak vagyunk a hüvelyi fertözésre.Terhesség alatt nem használnék tampont.Vnnak másfajta sportolási lehetöségek is:biciklizés,terhestorna,séta,stb.De mindenki maga dönti el.Boldog babavárást!23hetes kismama
2008. ápr. 11. 19:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is baromira szerettem volna úsni járni,de édesanyám(diplomás ápolónő),és a testnevelő tanárom is ellene beszéltek,pont a fertőzések miatt.Így most kicsit hanyagolom az úszást.Mivel minketten szakemberek én adta a szavukra,de tény hogy megvagyok hülyülve a vízért,így csak itthon a fürdőkádban pancsolok:)
2008. ápr. 11. 19:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem kifejezetten javasolta a dokim az úszást, mert nekem is, a babának is jót tesz és elősegíti a könnyebb szülést. Zárt méhszáj esetén kizárt, hogy a babához bármilyen fertőzés eljusson. Én rendszeresen úszom, nincs semmi gondom vele, sőt, jólesik.

27 hetes kismama

2008. ápr. 11. 20:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerinetem nyugodtan lehet,a BAba valaszol cimu konyvben olvastam hogy olivaolajba martott tampont kell felhelyezni es nem jut be korokozo,a baba vedett kis burokban van..nagyon is jo az uszas..tehat hajra..
2008. ápr. 11. 21:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Én kerülném, inkább kjárj terhes tornára vagy terhes jógára!!
2008. ápr. 11. 22:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia.Én is megkérdeztem a dokitól ugyanezt.Azt mondta,ha rendesen úszni megyek(hidegvíz) akkor menjek nyugodtan,csak ne menjek szaunába és ne üldögéljek melegvízbe.A fertőzésre meg azt ajánlotta,hogy mártsak joghurtba egy tampont és az nem engedi a fertőzést,de amint kijöttem a medencéből ,szedjem ki.A joghurtban lévő jótékony baktériumok megovnak,otthon meg vízzel öblítsem ki.Kicsit kerek szemmel néztem rá,de ha belegondolok,abszolút homeopátiás:-) 2-3 szerintem sok ,heti-kétheti 1.
2008. ápr. 11. 23:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Az előzőekhez még...Ja,és nem utolsó szempont,hogy a feszített víztükrű medence biztonságosabb,mert folyamatosan tisztítják.Én is 14 hetes vagyok és most készülök nemsokára menni.Jó lubickolást nektek :-)
2008. ápr. 11. 23:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyok kedvesek vagytok, hogy ennyi megfontolandó tanáccsal láttatok el! Köszönöm szépen!!! Édes várakozással teli hónapokat Nektek :)
2008. ápr. 12. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!