14 hetes kismama vagyok. Szeretnék hetente 2-3 alkalommal úszni járni a közeli uszodába. Kicsit aggódok a fertőzésveszély miatt. Jogos, vagy eljárhatnék úszni? (Az egyik barátnőm tampont javasolt úszás közben. )
Figyelt kérdés
2008. ápr. 11. 19:00
1/8 anonim válasza:
Én hejedben kerülném a közös vizeket,pont a fertözésveszély miatt.Amugy mi kismamák hajlamosak vagyunk a hüvelyi fertözésre.Terhesség alatt nem használnék tampont.Vnnak másfajta sportolási lehetöségek is:biciklizés,terhestorna,séta,stb.De mindenki maga dönti el.Boldog babavárást!23hetes kismama
2/8 anonim válasza:
Én is baromira szerettem volna úsni járni,de édesanyám(diplomás ápolónő),és a testnevelő tanárom is ellene beszéltek,pont a fertőzések miatt.Így most kicsit hanyagolom az úszást.Mivel minketten szakemberek én adta a szavukra,de tény hogy megvagyok hülyülve a vízért,így csak itthon a fürdőkádban pancsolok:)
3/8 anonim válasza:
Nekem kifejezetten javasolta a dokim az úszást, mert nekem is, a babának is jót tesz és elősegíti a könnyebb szülést. Zárt méhszáj esetén kizárt, hogy a babához bármilyen fertőzés eljusson. Én rendszeresen úszom, nincs semmi gondom vele, sőt, jólesik.
27 hetes kismama
4/8 anonim válasza:
Szerinetem nyugodtan lehet,a BAba valaszol cimu konyvben olvastam hogy olivaolajba martott tampont kell felhelyezni es nem jut be korokozo,a baba vedett kis burokban van..nagyon is jo az uszas..tehat hajra..
5/8 anonim válasza:
Én kerülném, inkább kjárj terhes tornára vagy terhes jógára!!
6/8 anonim válasza:
Szia.Én is megkérdeztem a dokitól ugyanezt.Azt mondta,ha rendesen úszni megyek(hidegvíz) akkor menjek nyugodtan,csak ne menjek szaunába és ne üldögéljek melegvízbe.A fertőzésre meg azt ajánlotta,hogy mártsak joghurtba egy tampont és az nem engedi a fertőzést,de amint kijöttem a medencéből ,szedjem ki.A joghurtban lévő jótékony baktériumok megovnak,otthon meg vízzel öblítsem ki.Kicsit kerek szemmel néztem rá,de ha belegondolok,abszolút homeopátiás:-) 2-3 szerintem sok ,heti-kétheti 1.
7/8 anonim válasza:
Az előzőekhez még...Ja,és nem utolsó szempont,hogy a feszített víztükrű medence biztonságosabb,mert folyamatosan tisztítják.Én is 14 hetes vagyok és most készülök nemsokára menni.Jó lubickolást nektek :-)
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyok kedvesek vagytok, hogy ennyi megfontolandó tanáccsal láttatok el! Köszönöm szépen!!! Édes várakozással teli hónapokat Nektek :)
2008. ápr. 12. 00:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!