Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi hatarozza azt meg hogy...

Mi hatarozza azt meg hogy eggyes noknek van tejuk masoknak pedig nincs? Lehet ezt befojasolni?

Figyelt kérdés
33 hetes kismama vagyok nagyon szeretnem ha tudnek szoptatni. Tudja e valaki hogy lehet ezt a jelenseget befojasolni? Ha igen hogyan?
2009. jún. 10. 09:55
 1/6 anonim ***** válasza:

A szülés után minél többször tedd mellre a picit. Eleinte nekem sem volt, még előtej sem:( A kórházban mindig pótlás kellett:( De nem adtam fel! Nagyon fájtak a melleim, ki is sebesedett, de mindig próbálkoztunk a picurral és sikerült! Megindult a tej:)

A hozzáálláson is sok múlik (bár Nálad ezzel nincs baj). Azt mondják, a szoptatás 95%-ban a fejben dől el:)

Szóval ne aggódj, ne stresszelj, igyál sok folyadékot és csak pozitívan! Fog az menni:)

2009. jún. 10. 10:04
 2/6 anonim ***** válasza:
én is azt olvastam, hogy "rögtön" rá kell tenni a mellre a picit. az a baj, hogy aminek természetesnek kellene lennie, az már a XXI. században nem az. a gondolkodásmódon tényleg sok múlik. ne aggódj ezen, hidd el rendben lesz
2009. jún. 10. 10:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Minél sűrűbben szülés után cicire teszed,és jó sokat iszol annál biztosabb hogy megindul a tejci. Nem beszélve arról, hogy az előtej nagyon értékes a kis szervezetnek.

Sajnos van akinek önhibáján kívül csak kevés tejci van, én vérszegény maradtam szülés után :(, így nem termelődik elegendő.

Könnyű szülést neked:)

2009. jún. 10. 10:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én császáros voltam ezért nem tudtam rögtön mellre tenni a picit, kb 4 óra múlva hozták először! De ez semmit sem jelentett, szerintem ezt nem lehet befolyásolni, a cicim a bébitől kapja az utasításokat, ha a pici jól kapja be és tudja szívni rendesen, akkor a tejtermelés beindul és be is áll a megfelelő szintre néhány héten belül. A fiam még egy évesen is szopizott, én nem tettem semmit "csak" igény szerint szoptattam és sok folyadékot ittam. A Kismama kiadásában megjelent egy könyv Szoptatás címmel, nagyon-nagyon jó könyv, én mindent úgy csináltam ahogyan le volt írva (túl sok volt az egymásnak ellentmondó családon belüli vélemény), és megkértem a csecsemős nővért hogy segítsen jól cicire cuppanni a picinek. Ment minden a maga útján, nem sebesedett ki, nem fájt, egy deci pótlást sem kapott a bébim a kórházban, de meggyőződésem hogy ezt leginkább a kisfiamnak köszönhetem, "jó utasításokat adott a cicimnek" az meg végezte a dolgát:) Lényeg hogy ne parázz, egyszer kevesebbet eszik az elején egyszer többet, be fog állni, de ehhez idő kell.

16 hetes + 18 hós

2009. jún. 10. 10:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Én nagyon szerettem volna szopiztatni a fiamat, de a drága volt olyan lusta, hogy már bent a klinikán is csak elaludt rajta, szegénykémnek alig volt pajesza a sok rángatástól /hátha felébred címmel/. Csinálhatott vele bármit a csecsemős ő akkor sem ébredt fel. Pedig amikor kihozták, minden egyes alkalommal üvöltött, de bekapta a cicit és mint akit elvágtak, már semmi baja nem volt, szívott 2-3-at és már aludt is. Na itthon aztán fejtem ezerrel, hogy nehogy elapadjon, de ha nem eszik belőlle rendesen a gyerkőc akkor hiába minden erőfeszítés! Most várjuk a hugit (31 hetes km vagyok) és nagyon-nagyon remélem, hogy Ő nem bealvós lesz!!

Sok sikert neked is!!

2009. jún. 10. 13:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszokat mindeniket hasznosnak talalom! Boldog babavarast kivanok mindenkinek!
2009. jún. 11. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!