Mi hatarozza azt meg hogy eggyes noknek van tejuk masoknak pedig nincs? Lehet ezt befojasolni?
A szülés után minél többször tedd mellre a picit. Eleinte nekem sem volt, még előtej sem:( A kórházban mindig pótlás kellett:( De nem adtam fel! Nagyon fájtak a melleim, ki is sebesedett, de mindig próbálkoztunk a picurral és sikerült! Megindult a tej:)
A hozzáálláson is sok múlik (bár Nálad ezzel nincs baj). Azt mondják, a szoptatás 95%-ban a fejben dől el:)
Szóval ne aggódj, ne stresszelj, igyál sok folyadékot és csak pozitívan! Fog az menni:)
Minél sűrűbben szülés után cicire teszed,és jó sokat iszol annál biztosabb hogy megindul a tejci. Nem beszélve arról, hogy az előtej nagyon értékes a kis szervezetnek.
Sajnos van akinek önhibáján kívül csak kevés tejci van, én vérszegény maradtam szülés után :(, így nem termelődik elegendő.
Könnyű szülést neked:)
Szia! Én császáros voltam ezért nem tudtam rögtön mellre tenni a picit, kb 4 óra múlva hozták először! De ez semmit sem jelentett, szerintem ezt nem lehet befolyásolni, a cicim a bébitől kapja az utasításokat, ha a pici jól kapja be és tudja szívni rendesen, akkor a tejtermelés beindul és be is áll a megfelelő szintre néhány héten belül. A fiam még egy évesen is szopizott, én nem tettem semmit "csak" igény szerint szoptattam és sok folyadékot ittam. A Kismama kiadásában megjelent egy könyv Szoptatás címmel, nagyon-nagyon jó könyv, én mindent úgy csináltam ahogyan le volt írva (túl sok volt az egymásnak ellentmondó családon belüli vélemény), és megkértem a csecsemős nővért hogy segítsen jól cicire cuppanni a picinek. Ment minden a maga útján, nem sebesedett ki, nem fájt, egy deci pótlást sem kapott a bébim a kórházban, de meggyőződésem hogy ezt leginkább a kisfiamnak köszönhetem, "jó utasításokat adott a cicimnek" az meg végezte a dolgát:) Lényeg hogy ne parázz, egyszer kevesebbet eszik az elején egyszer többet, be fog állni, de ehhez idő kell.
16 hetes + 18 hós
Én nagyon szerettem volna szopiztatni a fiamat, de a drága volt olyan lusta, hogy már bent a klinikán is csak elaludt rajta, szegénykémnek alig volt pajesza a sok rángatástól /hátha felébred címmel/. Csinálhatott vele bármit a csecsemős ő akkor sem ébredt fel. Pedig amikor kihozták, minden egyes alkalommal üvöltött, de bekapta a cicit és mint akit elvágtak, már semmi baja nem volt, szívott 2-3-at és már aludt is. Na itthon aztán fejtem ezerrel, hogy nehogy elapadjon, de ha nem eszik belőlle rendesen a gyerkőc akkor hiába minden erőfeszítés! Most várjuk a hugit (31 hetes km vagyok) és nagyon-nagyon remélem, hogy Ő nem bealvós lesz!!
Sok sikert neked is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!