Masfel honapos terhes vagyok. Art a babanak ha elmejek fogaszatra?
A fogorvosi szűrővizsgálat elengedhetetlenül szükséges, fontosságát nem győzöm hangsúlyozni. A kisbaba egészségéhez is elengedhetetlen az anyuka egészséges állapota, ugyanis elég tennivaló akad a 9 hónap alatt amúgy is. Ezért ajánlatos a baba tervezés időszakában, vagy legalábbis a terhesség korai szakaszában. A fogágybetegségben szenvedő kismamának háromszor gyakrabban lehet koraszülött gyermeke, mint az egészséges ínyűeknek, ugyanis a fogat tartó szövetek pusztulása következtében az ott keletkező tasakokban lévő baktériumok toxinjai szóródnak a szervezetben.
A kismamák fogászati kezelése fokozott elővigyázatosságot követel a fogorvostól. Amalgámtömés eltávolítása nem ajánlott a terhesség alatt. Lidocain injekciót kaphatnak a terhes kismamák, professzionális fogtisztítást lehet végezni, fogtömések elvégezhetők, amalgám tömés helyett fogszínű javasolt , foghúzás szükség esetén kivitelezhető, gyógyszerek, antibiotikumok adása csakis végszükség esetén.
A kismamák fogászati szűrése elengedhetetlenül fontos, mert a jövő generáció fogazatának épsége túlnyomórészt a kismamák hozzáállásától függ.
bővebben:
Egyetértek az előttem szólóval, én is folyamatosan ellenőriztetem a fogaim és a fogorvosom is fontosnak tartja hogy minden rendben legyen egy kismamánál. A Te fogaid épsége és szájhigiéniád nagy mértékben befolyásolja kisbabád fogait!
16hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!