Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha eljön a szülés ideje,...

Ha eljön a szülés ideje, akkor a mentősök feljönnek a 3. -ra, vagy nekem kell lemenni? És a férjem is mehet a mentővel?

Figyelt kérdés
Nincs nálunk lift.
2009. jún. 9. 12:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi is a harmadikon lakunk,és nekem itthon hajnalban elöntött a magzatviz,kihivtam a mentöket,miután összeszedtem magam.És lesétáltam a harmadikrol.De biztos felmennek érted,ha nem vagy lent.Szerintem.Könnyü és gyors szülést!
2009. jún. 9. 13:06
 2/12 anonim ***** válasza:
36%

Miért kell mentővel szülni menned? Ha rendszeresek lesznek a fájások esetleg elmegy a magzatvíz akkor autóba-taxiba pattantok és akár fél nap múlva meglehet a gyerek:) nem megy az olyan gyorsan hogy mentővel kelljen bevinni... ez kíváncsivá tett: eszembe sem jutott h kijönnek értünk a mentősök ha beindul a szülés, írjon akinek van tapasztalata!

16 hetes + 18 hós

2009. jún. 9. 13:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csak az elsőn laktam mikor terhes voltam,de nekem feljött,úgyhogy sztem ne izgullj.
2009. jún. 9. 13:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én 3hete szültem,és én kénytelen voltam mentőt hívni.Autónk nincs,nem minden taxis vállalja el,hogy egy vajúdó kismamát fuvarozzon!!Mire kiértek a mentősök már 3perces fájásaim voltak és totál nyitva voltam,nem mertem buszra szállni,mert az 20perces út lett volna.Egy hozzátartozó jöhet veled a mentőautóban!Nálunk sincs lift és bár az elsőn lakunk,de felhoztak valami széket,hogy azzal visznek le,bár nem engedtem,mert annyira nem volt rossz a helyzet
2009. jún. 9. 13:12
 5/12 anonim ***** válasza:
Második vagyok: jó tudni h ilyenkor is lehet mentőt hívni, nem is gondoltam volna.
2009. jún. 9. 13:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze,hogy kimennek,azért a taxisok többsége rendes,bevisznek,csak ha előbb a víz folyik,nem a fájás jön,akkor egy jó nagy törcsit tegyél a lábad közé:)

A mentősök pedig fel fognak menni,ne aggódj,nagyon édesek szoktak lenni,segíteni fognak lemenni:)

2009. jún. 9. 13:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Második válaszolónak: ha már van mentő, nem költenénk a taxira, + akkor nem csak a főbejáratig tudunk menni, hanem egyenesen a szülészetre. Nem tudom, hogy hol laksz (van-e ott több kórház), de arról tudj, hogy a mentő csak a körzetedhez tartozó kórházba visz el! Autónk nincs, a családban van, de abban a hónapban, amikorra ki vagyok írva, egyéb okok miatt nem tudnának elvinni. Azt pedig, hogy feljönnének-e, azért kérdeztem, mert ha elfolyt a magzatvíz (persze, lehet, h a fájások lesznek előbb), akkor elvileg nem ajánlatos mozogni, nehogy esetleg rossz helyre kerüljön a köldökzsinór. Az pedig tök jó, hogy egy hozzátartozó jöhet :)
2009. jún. 9. 14:31
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen felmennek érted a mentősök.Ha esetleg nem a körzetedben lévő kórházban fogsz szülni,és mentővel kell menned akkor kérd meg a dokidat,hogy írjon egy papírt hogy hova vigyenek a mentősök!Nekünk így volt,de nem kellett a mentő.Csak a biztonság kedvéért írattam meg a papírt a dokival!
2009. jún. 9. 14:37
 9/12 anonim ***** válasza:

Szülésfelkészítőn hangzott el a következő: ha valakinek elfolyik a magzatvize, vagy vérzik, akkor azonnal mentőt kell hívni. Abban az esetben ajánlatos a taxi, vagy saját kocsi, ha még csak a fájások kezdődtek meg, és azok is már rendszeresek. És visszatérve a magzatvíz elfolyásra: azonnal le kell feküdni, mert tragédia is történhet, ha a köldökzsinórt is viszi magával!!!!

A mentősnek az a dolga, hogy felmenjen, nehogy már a szülés előtt álló kismama botorkáljon le az emeletről!!!!

üdv: 33 hetes kismama

2009. jún. 9. 14:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Szia! Mentőtiszt vagyok (nem mellesleg kismami:)) Felmegyünk akárhová, ahol a kismama van, ha szükség van rá! Le is hozzuk akárhonnan, ülő vagy fekvő helyzetben is, persze, ha tudsz sétálni, sokkal gyorsabb! Azért a híváskor mondjátok be az emeletet, és azt is, pontosan milyen nevet látni a kaputelefonon, hova kell csengetni! Ha egyel többen vagytok, valaki le is mehet, ritkán várják lent a mentőt, pedig sokszor jól jön! De egyedül emiatt ne maradj! Ha megérkeztek, NE félj, csak mondd el bátran miket érzel! Egyenesen a megfelelő helyre visz a mentő! Lélegezz mélyeket, és nyugodj meg, amennyire tőled telik :) ! Nem lesz semmi baj!
2009. jún. 9. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!