Ebből, hogy tudok következtetni, hogy milyen nagy a babám? És mit jelentenek ezek az adatok? Meg azt mondta a doki, hogy majdnem 2kg! Most vagyok 31 hetes kismama
BPD.81mm s.32 ?
AD:81mm?
FL:60mm?
FHR:148/min?
Az FHR jelentése pedig Fetal Heart Rate azaz a pici szívhangjára utal, ami teljesen normális értéket mutat a babádnál. A kicsik szíve elég sokat ver percenként, ez normális.
Itt egy lista, hogy ennyi idősen kb. mekkorák a babák méretei:
Rövidítések jelentése:
Lányom 31 hetesen 1800 gramm körül volt, a BPD (fejátmérő) értéke 82 mm volt, az FL (combcsont) 65 mm volt. Ő 3330 grammal, 54 cm-rel született a 41. héten.
Az AD biztos? A hasűtmérőnek ez nagyon nagyon kicsi, szerintem elírtad, 280 körülinek kéne lennie 81-es BPD-hez.
Ha az AD-t is megírod, akkor kalkulátorral ki lehet számolni.
Szerintem elírás:)
A 81mm-s hasátmérő kb. 14 hetes terhességnek felel meg:) Biztosan minden rendben, mert ez annyira kirívó eltérés lenne, hogy a doki tuti mondta volna, ezért gondolom, hogy csak elírás.
De mitől parázol? Ne legyél már ilyen. Tudod, aki felírja az adatokat, az is emberből van, és valószínű az AD értékhez is azt írta be, amit BPD-nek mért.
Nem értem, minek kell egyből rémeket látni, nyilván ha lenne gond, a dokid szólt volna - ergo nincsen semmi baj, csak egyszerűen elírt egy adatot. Azért ez még nem katasztrófa...
Ezen az oldalon le tudod ellenőrizni az adatokat, hogy megnyugodjál, de ha adhatok egy tanácsot ne foglalkozz azzal amit a neten írnak,a méretekről, hanem a dokidnak hidd el, amit mond. Én végigizgultam a terhességemet, mert engem is riogattak, egészséges 12 hónapos kisfiam van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!