Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
Sziasztok, lehet butának fog tűnni a kérdésem ne hurrogjatok le.:) 37 hetes terhes vagyok első kisbabámmal. Sok helyen olvastam, hogy írják kismamák: milyen erőseket rúg a babájuk a pociban, meg hogy fáj nekik stb. Igazából csak amiatt kezdtem el aggódni, hogy az én pocaklakómnál szinte soha nem éreztem, hogy rugdosott volna. Nagyon sokat mozgolódik, ezzel nincs gond, de inkább az van, hogy kinyomja magát elég erőteljesen. Szóval utalhat bármiféle gondra, hogy az én manóm nem rugdos, vagy csak ilyen természete?
2012. márc. 5. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Én holnap leszek 37 és az enyém se rugdos, amióta nincs helye, csak feszíti magát. Szerintem természetes, igaz nekem is első babám lesz! :)
2012. márc. 5. 11:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is 36+5 vagyok. Már nekem sem rugdos, csak helyezkedik, mocorog. Kisebb korában rugdosott. Amikor kinyomja magát az néha fájdalmas egy kicsit:).
2012. márc. 5. 11:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, olvastam, hogy az utolsó hetekben már nem rugdos a babó mert nincs helye. De én régebben sem éreztem, mindig csak feszített és nyomkodott, nem voltak erőteljes rúgásai. Mikor 28. héten 4D uh-n voltam, pont a lábát nézték amikor láttam, hogy rúg egy nagyot, de érdekes módon nem éreztem. A szonográfus azt mondta azért nem éreztem, mert hátsó fali a méhlepényem, és abba rúgott bele.

Köszönöm az eddigi válaszokat:)

2012. márc. 5. 11:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Én mindkét gyerkőcömnél éreztem a határozott rúgásokat. Olyanokat kaptam, hogy csak NA! Most már a 36. hétnél tartok, most már inkább Ő is csak forgolódik, de néha azt is erőteljesen csinálja, hogy néha még a lélegzetem is elakad. Meg neki nyomja valamijét a hasfalamnak és nagyon feszít, meg a hólyagomnak. Néha alig tudok menni, csak vánszorgok, olyan kellemetlen tud lenni. Mindkettő fiú (előző 3 éves).
2012. márc. 5. 11:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Tök normális, ne aggódj feleslegesen. :) És ha apró pici rándulásokat érzel egymás után gyorsan a későbbiekben, akkor sem kell megijedni, mert akkor csuklik a babád. :)
2012. márc. 7. 09:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Az első babám nagyokat rúgott, mindig lehetett a sarkát érezni a hasfalamon.

A második babóval úgy voltam, mint te. Mozgolódott mozgolódott, de nem voltak éles rúgások.

Nagyon sok függ attól, hogyan helyezkedik el a baba. A második gyermekem mindig háttal a hasfalamnak feküdt és általában a méhlepényt rugdosta, így abból én nem sokat éreztem. Lehet nálad is így fekszik vhogy. De az is lehet, hogy nem túl nagy a baba és van helye kinyújtózni. 2940g-mal kicsinek számított az én picim a 180cm-es magasságomhoz. Szóval bőven volt helye rugdalózni. Míg az első babám 600g-mal nehezebb volt, amikor megszületett.

2012. márc. 7. 09:02
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó, én is úgy gondolom, hogy befelé van fordulva a manókám, mert sokszor érzem azt, h kinyomja a hátát vagy a fenekét, és gondolom befelé rugdos ahogy írtad is. 28. hét óta be van fordulva, ás a doki szerint nagy baba lesz...hát meglátjuk:)

Mindenesetre megnyugtatott a válaszod:)Ment a zöld mancsocska.

2012. márc. 7. 14:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Március 19-én megszületett Lilien, 4030g-al és 54cm-rel. A dokinak igaza volt..nem kicsi baba:)
2012. ápr. 13. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!