Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama akik rh...

Van itt olyan kismama akik rh osszeférhetetlenek az apukával?

Figyelt kérdés
Mi bizony azok vagyunk a pàrommal.Mèg csak a terhessègem legelejèn jàrok,de vannak fèlelmeim.Sajnos szept.elejèn màr elvesztettunk egy babàt,akkor pàr csepp vèrzèsem volt,kb.rà 7 oràra kaptam meg az anti-d injekciot. Most is aggodom,mi van ha olyan vèrzèsem lesz amit èszre sem veszek? Fèltem a bèbit elso sorban,de azèrt persze magam miatt is aggodom. Ilyenkor mèg a szexet sem nagyon szabad muvelni,rizikosabb igaz? Ugyèrtem a baràtnom bevèrzett tole,de Ok nem voltak osszefèrhetetlenek,elàllt a vèrzès,nem lett baj. En nem merek szexelni,mindig fèlek nehogy baj legyen. Mire vigyàzzak fokozottabban?
2012. márc. 3. 13:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Nincs olyan hogy RH összeférhetetlen.

Ha te RH negatív vagy apuka meg RH pozitív az okozhat gondokat de mivel ilyen esetben mindig kapsz antiD injekciót így nem okoz ma már ez senkinél problémát.

Tudom, mert RH negatív vagyok és szültem 3 RH pozitív gyereket. És még szexeltem is terhesen.

2012. márc. 3. 13:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Ertem ès koszonom!

Mint mondtam,sajnos èn màr elvesztettem egy babàt,talàn ezèrt nagy(obb) bennem a fèlelem.(A szexelèssel kapcsolatban is)Jobb fèlni,mint megijedni,de megprobàlok nem sokat gorcsolni,aggodni.

2012. márc. 3. 13:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Mivel egyszer már elvetéltél, a szexet kérdezd meg nőgyógyászodtól. Ő fog tudni rá adni választ. (Én azt is megkérdeztem, hogy síkosítót lehet-e használni.)

Ha kaptál antiD-t az első vetélés után, akkor nem lehet baj, hiszen azért adják első terhesség után az antiD-t, hogy a másodiknál még véletlenül se legyen baj. Tehát annak védenie kell.

Nálunk is volt Rh összeférhetetlenség, de azt nem az apuka és anyuka vére szerint adják, hanem ha az anya RH- akkor kapja. Én is kaptam szülés után. Most újra kismama vagyok.

2012. márc. 3. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel a téma, mert nálunk is fenn áll a vércsoport különbözőség (én rh-, férjem+). De úgy tudom, hogy ez nem okoz különösebb gondot, csak a terhesség során többször csinálnak ellenanyagszűrést, majd szüléskor megnézik a baba vércsoportját, ha az eltér az anyáétól (aminek nagy a valószínűsége), akkor kapsz anti-d-t. Ami a következő terhességnél óvja majd a magzatot, hogy az anya szervezete ne termeljen ellenanyagot.

Ezt az anyagot vetélésnél is beadják, mivel te ezt megkaptad, nem lehet baj. Vagy rosszul tudom?

2012. márc. 3. 17:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg! Semmi gondod nem lehet, akkor se, ha apukával együtt vagy! Nálunk is apuka rh+ és én rh-. Most a második babánkat várjuk. Én is kaptam antiD inekciót a szülés után, mert a lányunk rh+ lett. Nem olyan nagy dolog ez manapság! Mert ismerik és figyelnek rá az orvosok!!! Amúgy múltkor Czeizel doki beszélt pont erről az egyik 9 hónap adásban. Az első terhességnél sose okoz problémát, a másodiknál maximum koraszülést okozhat, ha nem kapott anyuka anti-d inekciót. Csak a harmadik terhességnél várható nagyobb ellenállása a szervezetnek, de mindez CSAK HA NEM KAPSZ ANTI-D inekciót! Szóval nyugi, semmi baj nem lesz! És finoman együtt lehettek a pároddal, ha a doki nem tiltott el tőle!
2012. márc. 3. 23:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Koszi Mindenkinek! Azèrt megnyugtattatok!:)

Kaptam antiD-t igy remèlem minden rendben lesz!

2012. márc. 4. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!