Van itt olyan kismama akik rh osszeférhetetlenek az apukával?
Nincs olyan hogy RH összeférhetetlen.
Ha te RH negatív vagy apuka meg RH pozitív az okozhat gondokat de mivel ilyen esetben mindig kapsz antiD injekciót így nem okoz ma már ez senkinél problémát.
Tudom, mert RH negatív vagyok és szültem 3 RH pozitív gyereket. És még szexeltem is terhesen.
Ertem ès koszonom!
Mint mondtam,sajnos èn màr elvesztettem egy babàt,talàn ezèrt nagy(obb) bennem a fèlelem.(A szexelèssel kapcsolatban is)Jobb fèlni,mint megijedni,de megprobàlok nem sokat gorcsolni,aggodni.
Mivel egyszer már elvetéltél, a szexet kérdezd meg nőgyógyászodtól. Ő fog tudni rá adni választ. (Én azt is megkérdeztem, hogy síkosítót lehet-e használni.)
Ha kaptál antiD-t az első vetélés után, akkor nem lehet baj, hiszen azért adják első terhesség után az antiD-t, hogy a másodiknál még véletlenül se legyen baj. Tehát annak védenie kell.
Nálunk is volt Rh összeférhetetlenség, de azt nem az apuka és anyuka vére szerint adják, hanem ha az anya RH- akkor kapja. Én is kaptam szülés után. Most újra kismama vagyok.
Engem is érdekel a téma, mert nálunk is fenn áll a vércsoport különbözőség (én rh-, férjem+). De úgy tudom, hogy ez nem okoz különösebb gondot, csak a terhesség során többször csinálnak ellenanyagszűrést, majd szüléskor megnézik a baba vércsoportját, ha az eltér az anyáétól (aminek nagy a valószínűsége), akkor kapsz anti-d-t. Ami a következő terhességnél óvja majd a magzatot, hogy az anya szervezete ne termeljen ellenanyagot.
Ezt az anyagot vetélésnél is beadják, mivel te ezt megkaptad, nem lehet baj. Vagy rosszul tudom?
Koszi Mindenkinek! Azèrt megnyugtattatok!:)
Kaptam antiD-t igy remèlem minden rendben lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!