Miért híznak el a kismamák? A sok evéstől, hormonok miatt vagy esetleg más dolog van a háttérben?
Rettegek attól, hogyha teherbe esem, akkor elhízok. Ez hogyan előzhető meg, úgy hogy ne menjen a baba egészségének a rovására?
20L
Én iszonyatosa LEFOGYTAM. 58 kiló voltam, kis husi a 160 centimhez, de nem kövér, volt cicim, popsim, tök jól elvoltam. Az eslő babám 1. szülinapján 50 kiló alig voltam. a második terhesség előtt sikerült visszaszednem 4 kilót, de most 10 hónapos ez a baba és 48 kiló vagyok. Semmi mellem, semmi fenekem nincs, xs-es a méretem. Remélem felhízok azért mondjuk 52-53 kilóra, az ideális lenne.
És: az eslő babánál vigyáztam mit ettem, mégis 17 kiló lett a többletsúly, a második terhességemet végigzabáltam, 22 kilóval lettem több. De hát akkor is 48 vagyok most, pont egy tizessel kevesebb, mintha sosem szültem volna.
25 kilót szedtem fel az első terhességnél (hormongyógyszereket is szedtem) de annyira nem is vontam meg magamtól semmit. Ettől függetlenül arányos és nagyon szép kismamának tartottak. Igyekeztem csinosan öltözni, ápolt voltam mindig és otthon sem a férjem xl-es pólóiban jártam.
10 hónapig szoptattam, ekkor már 3 kilóval vékonyabb voltam mint terhesség előtt. 8 kiló lement a szülés után, 17 kg meg magától leolvadt, bár étvágyam nem sok volt+ a fáradtság és a kilóméteres nagy séták megtették a hatásukat.
Most 12 hetes vagyok a másodikkal, szerintem már most híztam vagy 4 kilót, de nem aggódom mert az első terhesség után is simán visszanyertem az alakomat.
Ha majd várandós leszel és a férjednek plusz 20 kilóval is Te leszel a leggyönyörűbb nő a világon majd rájössz, hogy nem a kilók számolgatása a legfontosabb ebben az időszakban. Persze igyekezni kell egészségesen étkezni meg odafigyelni a nőiességre is!
Elso gyereknel en sokat ettem, nem sportolhattam, leszoktam a dohanyzasrol (emiatt kezdtem sokat enni, mert nehez volt terelni a figyelmemet). Ezert sokat hiztam. Mondjuk nem volt veszes, mert vekony, sportos alkat vagyok, harom honap alatt lement szules utan.
Masodik babankat varva nem figyeltem semmire, csak ugy ettem, ahogy normalisan, alig jott fel valami. Mondjuk akkor nem voltam a mozgastol sem tiltva.
Van egy jó könyv, amit én akkor olvastam el mikor még csak gondolkodtam a terhességen, sok félelem volt bennem is, mert a családban van hajlam az elhízásra. A könyv címe: Terhesség félelem nélkül. Az íróját már nem tudom, külföldi. Nagyon könnyed könyv, egy orvos, egy védőnő, s egy asszem dajka írja le a tapasztalatait 3 szempontból. Én a könyvtárban bukkantam rá,de aztán a férjem megrendelte vhogy neten, de sajnos be van csomagolva a padláson 1 dobozban. Szóval a könyv mindenre kitér, de tényleg. A hízásra, az étkezésre,az öltözködésre, vizsgálatokra és a legtöbb kérdésre, amitől a leendő kismamák félhetnek. Kép nincs benne, de szerintem el kell olvasnod. Visszatérve az eredeti kérdésre, az hízik el általában,aki egyébbként a terhességbe nem az ideális súllyal megy bele, mondjuk ez azt jelenti, hogy egy 160 cm-s asszony(nem 20 éves, hanem már olyan, aki néhány éve házas életet él, rendszeresen dolgozik, tehát van egy viszonylag jól beállt életritmusa, és az étkezése is bizonyos szinten szabályozott-főz otthon)ideális súlya 50-60kg között van, aki ez alatt van és hajlamos a hízásra, csak mindig fogyózik, az 25-30 kg-t vagy ennél többet is hízhat, kiv. az akinek esetleg a terhesség alatt cukorbetegséget diagnosztizálnak, mert ők nem híznak, csak szinte annyit, ami éppen kell a babának. Aki meg gizda alkatú, úgy hogy nem fogyózik, az az is marad szülés után is. Ez genetika, és nem nagyon sok köze van a mozgáshoz, vagy az étkezéshez, persze a kevesebb, de jó minőségű ennivaló nyilván a praktikusabb, de aki egyébbként is egészségesen táplálkozik, az így is él eleve. Vmint jó elkerülni, a nagy gluténtartalmat a szervezetben, főleg terhesség alatt, mert indokolatlanul nagyon puffaszt. Gyógynövény boltokban választható mentes termék és kenyérliszt is. Én pl.:magam sütöm a kenyeret is.
Bocsi, hogy sokat írtam,és a könyvnek néz utána, nekem nagyon jó volt, és tiszta szívvel ajánlom.
Egy 30 éves 11 éve párkapcsolatban élő, 10. hetes kismama.
Én 38 hetes vagyok és eddig 7 kg jött rám. A gömbölyü fenekem eltünt a férjem szerint. A combom és a karom is vékonyodott inkább. Én nagyon ugy látom magam, hogy mire megszülök kevesebb lesz a sujom mint mikor teherbe estem. Pedig azt hittem, hogy majd jó sokat fogok hízni. Én nem is tettem ezért semmit. Csak akkor eszem mikor jolesik.
Ugyhogy nem mindenki szed fel sok plussz kilót. Szerintem ez alkati és gén kérdés!
Első terhességem alatt 13 kilót híztam, pedig nem zabáltam. 7,5 kiló ment le azonnal, a többi 2 évig rajtam volt, sőt a szoptatás időszaka alatt híztam inkább, pedig akkor sem zabáltam.
Most az elején a hormonpótlók miatt és a nagy dózisú B6 vitamin miatt (étvágyat csinál minden B vitamin) az első trimeszterben híztam 8 kilót. Volt is étvágyam. Ez a 8 kiló szinte már lement, még a karácsonyi édességdömping alatt is fogytam. Hamarosan szülök. Lehet, hogy a terhesség végére kevesebb kiló leszek, mint az elején. A baba szépen fejlődik, így nem bánnám, ha kevesebb lennék.
Megelőzés: tudatos táplálkozás, mozgás. De ha a hormonok közbeszólnak, akkor sajnos nincs mit tenni. Ha visszaáll a szülés után a hormonrendszer, ami hosszú időt is jelenthet, akkor sikerülhet visszakapnod a régi éned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!