Hogyan fog történni a terhességmegszakítás 13-14 hetesen?
Szia!
Nekem 11 hetesen ment el a baba, holnap lesz a műtét. Azt mondta az orvos, hogy nem altatnak, csak egy injekciót kapok, amitől semmire nem fogok emlékezni. Reggel föltesznek egy tágító pálcát, hogy a méh fokozatosan nyíljon ki és ne sérüljön. Majd 1 óra körül megműtenek. Nem tudom ez a te esetedben így fog-e zajlani,mert a te terhességed régebbi. Nekem a baba sem fejlődött, mindössze 4mm. Sajnálom, hogy így jártunk, de majd a következő szép egészséges lesz. Jobbulást neked!
Sziasztok!
Én sajnos átéltem egy 14 hetes terhesség-megszakítást.
Sajnos nem vettem időben észre a terhességet, és mivel vesekövem volt, sokszor röntgeneztek, ami elindította nálam a vetélést. 13. hétben voltam, amikor kiderült a terhesség, és az abortusz mellett döntöttem.
Befektettek a klinikára, elvégezték a szükséges vizsgálatokat, és másnap reggel kaptam kétóránként négy gyógyszert, kettőt hüvelybe, kettőt a nyelvem alá.
Este kilenckor folyt el a magzatvíz, de akkor már alig tudtam magamról a rengeteg fájás miatt.
Amikor éreztem, hogy "kibújt a pici", vagy legalábbis a hüvelyem végében van már, szóltam a nővérnek, és ő segített kivenni. Sajnos odanéztem, láttam...és egy életre az eszembe vésődött.
Utána átvittek a műtőbe, elaltattak, és másnap reggel tértem magamhoz.
Mondták, hogy elég kicsi lesz az esélyem a teherbe-esésre mert nagy baba volt, továbbá ha egyszer teherbe esek, veszélyeztetett terhesként kell, hogy kezeljenek.
Ehhez képest viszont amikor teherbe estem (hozzáteszem, elsőre sikerült azzal, akivel szerettem is volna a babát), végigdolgoztam a nyolcadig hónapig a terhességet egy ABC-ben, mindvégig csodálatosan éreztem magam, és gyönyörű, egészséges kisfiam lett, aki mára már 11 hónapos. :)
Remélem, tudtam segíteni.
További szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!