Hanyadik hét után lesz életképes egy magzat ha korábban születik?
37 betöltött héttől már nem számít koraszülöttnek de ez függ a baba állapotától súlyától.
32 hkm
A 25. hét körül született babók már nagyrészt megmenthetők, a 30. hét körül tutira, sőt, már valószínűleg egészségesek is lesznek, bár azt mondják, hogy nagyjából annyi időt kell eltölteniük inkubátorban, amennyivel korábban jöttek.
36. héttől már semmi gond.
24-ik héttöl tesznek valamit a baba megmentéséért. Ekkor kb 400 gramm körül van. Habár vannak csodák elöbbröl is.
Innentöl már egészséges baba tud születni, de persze nagy lehet a komplikációk, és más betegségek kockázata.
37-ik héttöl nem számít már korszülöttnek.
Barátnöm mindkét gyermekét 34-ik héten szülte, semmi de semmibajuk nincs és nem is volt, rendesen fejlödtek mint az én idöre születettem.
toxémiás volt anyukám is, sajnos akkor még nem csak az a baj, hogy idöre szülessen, hanem hogy a placentán keresztül nem kap elég tápanyagot és nem fejlödik. de anyukám több mint 30 éve volt és akkor nem volt még UH csak saccolták a baba kicsi így vissza tartották a szülést. másfél kilóval született, habár idöre, minden még a körmei is kifejlettek voltak csak aprócska.
mai technikával meg jól tudják figyelni a magzat fejlödését, így sokkal biztonságosabb mint 30 évvel ezelött.
Pont kérdezni akartam, mi a bajod, mert én is ugyanígy vagyok, és akkor láttam, hogy írtad, ugyanez a bajod mint nekem!
Szóval akkor nem vagyok egyedül :)
Pont ma van rajtam a szokásos 24 órás monitor, meg diétáznom is kell, lassan már kell majd inzulin is!
Ne érezd magad selejtnek, azért nem mindenről tehetünk :)
És az erős kontroll meg jót tesz, vigyáznak rád is gondolom :)
Én 22 hetemet töltöttem, és jól vagyok jelenleg. Mennyi a vérnyomásod, meg a cukrod?
Az exem 6 hónapra született,bár ezt nem tudom hogyan számolta az édesanyja, én hozzátennék még 2-3 hetet (hátha nem mensitől), akkor 25-26 hetesen. Nem volt 1 kg (kb 800g), teljesen egészséges, a szemével van gond, de annyi, h 2-es szemüveg kell neki, számítottak is rá, viszont a testvérének is van szemüvege, ő időre született, úgyh nem feltétlen ebből adódik. Ez több mint 25 éve volt. Úgyh sztem gond manapság már ritkán van.
Kitartás!
Nem vagy selejt, hanem inkább büszke lehetnél magadra, másnak nem kell ilyen nehézségeket kiállnia, mégis panaszkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!