Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nem igénylem a tgyást...

Ha nem igénylem a tgyást szülés elött akkor már nem kapom meg?

Figyelt kérdés
ha esetleg hamarabb jön a baba
2009. jún. 5. 19:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Megkapod!!

Csak ezt lehet előbb igényelni.

A baba születése után is megteheted.

2009. jún. 5. 19:48
 2/7 A kérdező kommentje:
és mennyi idő mig megkapom az első oénzt?4órára voltam bejelentve.kb 40000ft.mennyit fogok kapni?
2009. jún. 5. 19:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Kevesebb lesz az alapján a tgyás, mint a gyes lenne. Szerintem feleslegesen igényled.
2009. jún. 5. 20:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Visszavonom. A tgyásod kb. 34300 Ft lesz, ha jól számoltam. Persze csak akkor, ha az adójóváírást is igénybe veszed. A gyes meg 25000 valamennyi lenne. Egy kicsit jobban jársz, de nem sokkal sajnos.
2009. jún. 5. 20:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a TGYÁST mindenképp igényeld,mert az szokott a legtöbb lenni összegben. Utána jön a GYED ami még szintén magas...a GYES a legrosszabb 20-on valamennyi,azt mindenki kapja még akiknek munkaviszonya sem volt. Én a TGYÁST ajánlanám. Azt igénybe lehet venni a szülés elött 28-nappal vagy a szülés napjától számítják. Ha jól tudom 30napon beül el kell küldeni a szükséges papírokat az Egészségpénztárnak,de a munkáltatód KÖTELES intézni! Szerintem beszélj velük.

Amúgy a OEP(országos egészségügyi pénztár)oldalán és a magyarország.hu oldalon nagyon sok infó van ezügyben...

Amúgy a háziorvosod/védőnőd is segít...gondolom úgyis beszélsz velük.

Remélem segítettem.

2009. jún. 5. 22:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja és kell a baba taj kártyája hozzá...tehát mindenképp csak a szülés után lehet a papírokat intézni... van hogy a baba Taj-kártyájára is várni kell sokat... :(
2009. jún. 5. 22:48
 7/7 anonim ***** válasza:

TALÁLTAM EGY NAGYON JÓ OLDALT,ITT MINDEN KÉRDÉSÜNK RE VAN VÁLASZ,MÁRMINT A TGYÁSSAL KAPOCSOLATBAN:

[link]

2009. jún. 5. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!