Mammográfián voltam. Megkérdezték, hogy terhes vagyok-e. Mondtam, hogy nem. Ettől függetlenül kaptam a derekamra egy ólomkötényt. Most úgy néz ki, hogy terhes vagyok. A röntgen a menstruációtól számított 2 hetes babával készült. Mekkora a baj?
Én egyébként nem pontoztalak le, én hasznos válasznak jelöltem a válaszod, én csak visszakérdeztem, hogy kicsit kérlek részletezd, ha indokolta az orvos, hogy miért ennyire veszélyes a helyzet.
Mert számomra például elég riasztó az "elég nagy a baj..." megjegyzés. Szerintem ezt így egy kicsit meg kellett volna indokolni, mert a többi válaszhoz meg az interneten olvasottakhoz képest ez a messze legtúlzóbb álláspont, ami létezik.
22:53, 14:48!
Valóban összekavartam a válaszokat, elnézést!
Mert, ne haragudj, de egyedül a 2. válasz rítt ki a sorból úgymond, egyedül arról gondoltam volna, hogy bárki is lepontozza.
Én megmondom őszintén, nem pontosan értem az értékeléseket még. Én hasznosnak ítéltem meg a válaszod, de én azt nem látom, hogy hányan pontoztak le, annyit látok, hogy 88 százalékban tűnik hasznosnak, tehát azt értem, hogy valaki nem találta hasznosnak vagy semlegeset ítélt, de az a baj, hogy ebből az nem látszik, hogy ez összesen hány ember értékelése, mert szerintem azért az sokat számítana, ha tudnánk. Vagyis én nem tudom, lehet, hogy más jobban érti.
Én is ritkán szoktam csak lepontozni:
- vagy ha sértő a válasz:
- vagy, ha semmi köze a kérdéshez, poénos akar lenne, de amúgy használhatatlan (nemrég azt kérdeztem, hogy mit vigyek egy 15 hónapos kisfiúnak ajándékba; az egyik válasz ez volt: Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés. Igaz, végül még ezt sem pontoztam le, csak egyszerűen nem értékeltem)
- vagy ha valaki úgy válaszol, hogy kiderül, hogy fogalma sincs, mégis úgy válaszol, mintha biztos lenne a válaszban. Ez szerintem elég veszélyes, mert ennek az oldalnak az a lényege, hogy a kérdésre csak olyanok válaszoljanak, akik nem a levegőbe beszélnek. De van, hogy még ezt sem pontozom le, változó.
Én hasonló helyzetbe kerültem, mint ahogy írtad. Én még ólomkötényt sem kaptam, de a fogantatás körüli idő lehetett a szűrés ideje. Érdeklődhetek az eredményről? Milyen infót kaptál a vizsgálatkor? Valami plusz vizsgálatot kellett végeztetni? Köszi
Egy aggódó kismamam
Csak most olvastam, amit írtál.
10.26-án, 39. hétre teljesen egészségesen született meg a kisfiunk.
A nőgygógyászom amúgy már akkor is azt mondta, hogy ne aggódjak, különben is, az első 6 hétben a minden vagy semmit elv érvényesül, tehát ha nagyon sérült volna, akkor el is ment volna a baba.
És azt mondta, hogy mivel nem is a méhemet röntgenezték, eleve csak szórt sugarakról van szó, de azt mondta, ő Czeizel álláspontját osztja, aki szerint még akkor sem lett volna baj, ha ólomkötény nélkül direktbe a méhem röntgenezték volna, mert annyira minimális ez a sugárzás.
A férjem amúgy azt is kérdezte, hogy mi van, ha valami sejtdegenerálódás csak később jön ki, de erre is azt mondta a doki, hogy túlparázzák ezt a röntgen dolgot, és a perek miatt, a biztonság kedvéért adnak ólomkötényt, de tényleg ne aggódjunk!
Remélem megnyugtattalak :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!