Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma igazolódott a terhességem!...

Ma igazolódott a terhességem! Mik a legfontosabb tennivalóim?

Figyelt kérdés
2009. jún. 4. 15:59
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Először is elmenni a védőnőhöz ő majd onnan szépen elirányít. Kapsz kis könyvet hogy mikor hova kell menned.

De mindent elfog mondani. 10KM

2009. jún. 4. 16:01
 2/10 anonim ***** válasza:

A válasz már tudod.Én csak gratulálni szeretnék!!!!!

Szép babavárást!!!!

2009. jún. 4. 16:03
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Gratulálok!

Először is örülj és vigyázz magadra! :)

Orvoshoz még nem sok értelme van elmenni ilyen korán, ha jól érzed magad. Először a 7. hét környékén fog szívhangot hallani, addig próbálj türelemmel várni! Persze csakis akkor, ha minden rendben veled! Ha gond van, akkor azonnal!

Ő fog adni egy papírt, amivel majd felkeresheted a védőnőt és kiskönyvet kapsz.

Jah, és ha eddig nem tetted, kezdj el magzatvédő vitamint szedni (pl Elevit), mert az első 12 hétben nagyon fontos!

Minden jót!

Üdv.

21 hetes km

2009. jún. 4. 16:04
 4/10 anonim ***** válasza:

Boldognak lenni, örülni, vigyázni magadra! :)

Ha eddig nem volt vetélésed vagy bármi egészségügyi gondod ami miatt indokolt lenne az azonnali dokilátogatás, akkor ráérsz még menni kb a 6. hétig.

Most még nem lát semmit a doki uh-on, hiszen 4 hetes vagy, csak megvastagodott nyálkahártyát láthat mint mensi előtt. Kézzel sem tudja még kitapintani.

Következő héten már láthat petezsákot, utána való héten akár már szívhangot is.

A mi városunkban védőnőhöz csak az igazolt terhességi uh lelettel és papírral mehetsz amit a doki állít ki és már lennie kell szívhangnak is. Csak akkor állít ki terhes könyvet is.

Gratulálok!

2 gyermekes 13 hetes km

2009. jún. 4. 16:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Védőnőhöz még nem kell menned. Dokihoz is ráérsz még vagy 2 hétig ha nem volt már előzményed (vetélés, vérzés vagy valami rendellenes). Én hamar mentem, még csak petezsák volt, és semmit nem mondott, csak hogy 10 nap múlva menjek vissza. Ilyenkor orvosilag még nem vagy terhes, csak ha már lesz szívhang, és majd utána kell védőnőhöz menned, de azt már mondja a doki.
2009. jún. 4. 17:37
 6/10 anonim ***** válasza:

A kérdésed kétértelmű!Doki igazolta a terhességet?Vagy csak egy teszttel van még "bizonyítva".

Ha doki adott papírt,akkor először védőnő,ő adja a kiskönyvet és ellát tanácsokkal.

A doki is elmondja,mikor kell legközelebb vizsgálatra menned.

Én SZTK-ba járok,minden beutalót a nőgyógyász ad.

Ha teszted van,akkor 6 hetesen már mehetsz dokihoz,azután kell azokat tenni,amiket előzőleg írtam.

Sok boldogságot!!!

23hetes pocis

2009. jún. 4. 20:33
 7/10 anonim válasza:
Ha ismert az apa személye tedd boldoggá, vagy...
2009. jún. 4. 20:38
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok jó tanácsot,nagyon aranyosak vagytok!

Persze nagyon boldog vagyok,alig várom az első vizsgálatot,amin kézzel foghatóvá válik a Picim!

Most még csak laboreredmény bizonyítja,de már nagyon beleéltem magam.

E hónap 20-án megyek férjhez,26-án nászút,szóval kijutott nekem most a jóból!

Még egy kérdés!Fürödhetek a tengerbe,vagy a Picim érdekében inkább ne?

Hát még egyszer köszönöm nektek!

2009. jún. 5. 09:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Sok boldogságot a házasságodhoz is!

Ha zárt a méhszájad, akkor elvileg szabad a tengerben fürdés, de mivel nem biztos hogy eljutsz orvoshoz előtte, én a helyedben kibírnám nélküle.

A fertőzésveszély nagyobb terhesség esetén, ezért kell óvatosnak lenni.

Ha mégis szeretnél, akkor utána rögtön zuhany és alsócsere.

Kellemes nászutat és boldog babavárást!

Üdv.

a 63%-os voltam (bár nem tudom kinek nem tetszett a tanácsom. :-P )

2009. jún. 5. 11:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Én fürödnék. Nem hiszem, hogy különösebben kárt okozna. De az lenne a legjobb, ha elmennél előtte orvoshoz és megkérdeznéd.
2009. jún. 5. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!