Mit tegyek a fájdalom ellen?
Sziasztok, 20 hetes km vagyok. A bal vagy a jobb oldalamra fordulva alszom, mivel hason/félhason már nem tudok. Nem minden este, de úgy hetente 3x arra kelek, hogy a csípőcsontom, a forgócsontom és a combom fáj. Mintha nagyon durván elaludtam volna. Vagy megrugdostak volna. :) Van hogy mindkét csípőmben ezt érzem egyszerre. Az segít, ha kikelek az ágyból és mocorgok egy kicsit, elsétálok a wc-re vagy ha háton fekszem kinyújtott lábbal. Volt hogy az ágyneműt begyűrtem a térdeim közé oldalt fekve, de nem nagyon volt jobb.
Nektek volt ilyen jellegű fájdalmatok?
Egyébként minden rendben. Táppénzen vagyok. Nem erőltetem meg magam - bár a 2. emeleten lakunk. Napi 1x megyek sétálni, a vásárlásból nem cipelek sokat, óvatosan takarítok. Szedjek valami vitamint? Kalciumot, tejet iszok. Előre is köszönöm a válaszokat.
Nekem is volt egy ideig, én úgy aludtam jól, hogy kaptunk egy szopipárnát és azzal aludtam.
Aztán kb. 3-4 hét után elmúlt. Valószínű nyomott egy ideget a kicsi.
sokmindent nem tudsz tenni, próbáld ki, hogy feltámasztod a térded, kitámasztod a hátad, ilyesmik. Csillapítani tudod, de elmulasztani egészen szerintem nem.
Kitartást!
szoptatós párna (nagyobbik, a gigakukac)
és reggel este óvatos gyógytorna (nyakkörzés, vállkörzés, előrehajlásban kicsit lent maradsz és megnyújtod a derékszakaszt, csípőkörzés vég nélkül de óvatosan, oldalra hajlásban a térdeder támaszkodva kicsit kitartod majd a másik oldal stb) egy picit átmozgatni a gerincet nem árt a növekvő terhelés miatt.
Bizony, utolsó válaszolóval egyet értek!A torna nagyon jót tesz!
Én sem csináltam még semmi ilyesmit 20 hetesen,(lusta voltam) aztán a 30.hét környékén beállt a derekam úgy hogy megfordulni sem tudtam az ágyban.Olyan állapotban kezdtem el óvatosan tornázni.Homorít-domborít,vállkörzés,csípőkörzés..minden ami jött...Segített!
Később amikor "hirtelen" kb.2kilósra hízik a babád a pocidban lehet, hogy rosszabb lesz az alvás.Ja a szoptatós párna tényleg nagyon jó.
Szerintem szánj rá időt és kezd el nagyon óvatosan tornáztatni a hátad.Sok sikert!Szép babavárást:)
34hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!