Hogy érzi magát aki a 2. ik babáját várja, és az első most 2.5-3 éves cudar eleven, rosszul alvó, szófogadatlan?
Igaz én még nem vagyok terhes(nem is tervezzük egyenlőre), de van egy két és fél éves fiam, aki szintén 100%-os figyelmet igényel, mindig benne van valamiben, rossz alvó, beteges, és hát nem ritkán ő is szófogadatlan, és szintén nehéz vele a boltban pl. de ez változó, de vannak rosszabb napjai.Szóval én többek között ezért sem mernék még belevágni még egy terhességbe, várok hátha jobb lesz a helyzet egy-két év múlva, persze nem ez a fő ok, emellett több más dolog miatt sem szeretnék még babát(anyagiak, egészség, kicsi lakás).
Csak megértelek hogy aggódsz, én is aggódnék és biztos még ennél is fáradtabb lennék, úgyhogy tanácsot nem tudok adni, csak kitartást kívánni.És amúgy így terveztétek hogy jöjjön már most a tesó?
Nálunk is hasonló volt a helyzet.Bár az én lányom annyira nem rossz:)
Én úgy próbáltam meg lekötni napközben,hogy odaengedem mindenhez amit én csináltam..pl.:amíg én főztem ő kis műanyag késsel krumplit szabdalt:),vagy pár szem rizzsel játszott;ha takarítottam akkor kapott egy portörlőt és törölgethetett velem,persze csak ott ahol már végezem;.De volt olyan napunk amikor már a hajamat téptem az idegtől,mert értetlen volt.:)Igyekeztem hanyagolni kicsit a házimunkát és többet voltunk az udvaron medencézni,homokozni,sokat sétáltunk hogy jól kifáradjon.Ebéd után együtt aludtunk..
Most kell még vele megértetni,hogy ez nem helyes viselkedés,mert hidd el ha meglesz a pici még rosszabb lesz a helyzet..
Nálunk a lányom nagyon várta a pici születését.Sokat mesélt neki még a pocakban volt,Most is nagyon szereti,oviba indulásnál az öcsi az első akitől elköszön,ha hazaér egyből megy és puszilja.A gond azzal van,hogy nem érti meg hogy amíg a picit nem teszem tisztába,nem etetem meg és nem altatom el,nem tudok vele foglalkozni.Így zajong direkt ha altatom,ugrál az ágyon,elveszi a popsikrémet amikor pont kellene,hogy magára hívja a figyelmet..
Addig van csönd amíg oviban van reggel 8-tól 3-ig..
Ha van lehetőséged,akkor járjon oviban.Ott azért lefáradnak picit.Délelőtt pedig tudsz pihenni..
3 éves nagylány és 3 hós picifiú anyukája
Nekem ugyan kisebb, 1 éves a lányom és 10 hetes terhes vagyok. Hát így sem könnyebb, pedig a lányom nem rossz gyerek. De még nem jár, cipelni kell mindenhová, napközben szinte semmit nem alszik, elvan ugyan, de hamar megun mindent, a lakás kicsi, állandóan menni kell utána és pakolni mert seperc alatt szemétdombot csinál mindenhol. Most kezd nyíladozni a makacssága úgyhogy ha valami nem úgy van ahogy ő akarja akkor jön az ordítás és visítás9+ rossz evő és rossz ivó, kész tortúra belekönyörögni egy pár korty vizet. Úgyhogy pihenni nem tudok, pedig egész nap rosszul vagyok és hányok. Segítségem nincs, anyósom ugyan egyedül van és nem messze lakik, de nem segít. Nem is akarom egyébként, mert jobb ez így mindenkinek. De ezt hagyjuk...
Várom már a tavaszt, legalább a rosszulléteim és ez a depis téli idő múljon el:) Remélem sokkal jobb lesz! De imádom a hisztis lánykámat és várjuk már nagyon a kistesót:)
Én 16 hetes vagyok, a kisfiam pedig áprilisban lesz 2 éves. Nagyon eleven, akaratos kisfiú. Némelyik nap nagyon szörnyű tud lenni, szétpakol mindent, dobál... Elmenni vele valahova kész tortúra, mert, ha nem mehet amerre ő akar, akkor hiszti van, sír. Ja és, ha meglát egy ilyen ált. 100 forintossal működő autót (amik bevásárlóközpontokban vannak és még sok máshol!), és, ha nem ülhet bele, onnantól ordítás és persze menne az autóhoz. Szóval rémes! A bevásárlókocsiból is képes lenne kimászni. Sajnos ő is nagyon szófogadatlan, hiába mondok el neki valamit 100-szor, hogy nem szabad, akkor is azt csinálja 10 perc múlva.
Nem tudom mi lesz, ha megszületik a kistesó, attól tartok, hogy csak rosszabb lesz a helyzet, mert már nem csak ő lesz a középpontban.
Elég sokat keményedik a hasam, nem szívesen indulok el ketten a kisfiammal sehova, már nehéz őt cipelni egy-egy ilyen hisztinél.
Van valamilyen büntetési módszeretek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!