Miért nem lehet kerékpározni a terhesség alatt?
Szia!
igazából önmagában a szabadban való kerékpározást nem tilos,inkább a baleset miatt veszélyes. Pl: ha elesel és megütöd magad,és az utak rossz minősége miatt rászkódik a hasad és persze vele együtt a baba is ami nem igazán kellemes. Tehát a biciklizés nem tilos csak baleset veszélyes. Na és persze attól is függ hogy milyen kerékpár mert egy nehezen hajthatón sem ajánlatos amin sokat kell erőlködni ugyanis az erőlködés hatására megindulhat a szülés is,nem önmagában a kerékpározástól hanem az erőlködéstől.Én sem bciklizem mióta kismama vagyok kibírom egyenlőre a sétát is. Remélem tudtam valamit segíteni. Ja a szoba-biciklizésnek nincsennek veszélyei természetesen ott is ügyelni kell a nehézségi fokozattal:-)
jó babavárást.
33 hetes kismama
Szia! Én az előző terhességemnél, még 8 hónaposan is tekertem. Most csak azért nem, mert nincs.
29 hetes kismama
Én más véleményen vagyok, mint 31 hetes bicikliző kismama.
Azért nem javasolják, mert terhesség alatt sokaknak gond van az egyensúlyérzékével. Lehet, már te is jártál úgy, hogy fürdés után törölnéd a lábad, de valahogy nem tudsz megállni egy lábon.-)
A pocak súlya miatt megváltozik az egyensúlyérzék, ami veszélyesebbé teszi a biciklizést.
TErmészetesen a rázkódás sem jó, de nem rázkódsz jobban egy autóban vagy tömegközlekedési eszközön sem.
És persze veszélyes is, de ugye hát gyalog is eleshet az ember...
Szóval én amondó vagyok, ha az egyensúlyod rendben van , és biztosan érzed magad a nyeregben, akkor miért ne?
PErsze vigyáza és óvatosan!!
A munkát szülés előtt 6 héttel hagytam abba. Eddig az időpontig biciklivel jártam munkába. És bárhova, ahova épp mentem. Semmi baja a babámnak, sem nekem. Óvatosan, ennyi az egész.
(Lassan már ő is biciklizni fog :) )
ÉN 25 HETES KOROMIG BICIGLIZTEM, AMUNKÁM MIATT,MERT OTT INGÁZNI KELLETT EGYIK HELYRŐL A MÁSIKRA, MOSTMÁR AZÉRT NRM BICOZOM,MERT TÁPPÉNZEN VAGYOK, DE AZ ORVOSOM MÁR 16-20HETES KOROM KÖRÜL MONDTA, HOGY SEMMIKÉP SE BICIKLIZZEK!
EGYENSÚLYÉRZEKED ROMLIK, HA ESEL A HASADRA ESEL, ÉS NAGYON FONTOS HOGYHA KISLÁNYT VÁRSZ, AKKOR CSÍPŐFICAMOS LEHET A BABÁD ACANGÁZÁSTÓL! VIGYÁZZZ RÁ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!