Hogy lehet visszalépni az örökbe-adástól?
Húgom 16 éves és teherbe esett. Sajnos nekem nem szólt erről, külföldön élek a családommal, ritkán járunk haza... most keresett csak meg. Elmondta, hogy a szüleimmel úgy döntöttek, hogy örökbe adja a babát, valamilyen szervezet segítségével találtak is szülőket, akikkel találkozott is. Most azért keresett meg engem, mert közeleg a szülés ideje és meggondolta magát. Nevelni szeretné a babáját, de nem tudja megoldani és retteg, hogy mit szólnak a szüleink, valamint az örökbefogadó szülők, akik ugye várják a kicsit. A férjemmel úgy döntöttünk felajánljuk neki, hogy költözzön hozzánk a kicsivel, járjon itt iskolába, mi meg neveljük a babát az ő részvételével és majd, ha felnő a feladathoz és önálló nagylány lesz elköltöznek. Nekünk is van 4 gyerkőcünk, a legkisebb 5 hónapos, szóval ahol van hely 4-nek, nem vész el az ötödik sem talán. A kérdés az, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Vissza lehet lépni? Le lehet állítani az örökbefogadási folyamatot? Ha igen, hogyan? Etikus ez az örökbefogadó szülőkkel szemben?
Minden választ köszönünk
A szülés után kell aláírnia a lemondó nyilatkozatot, tehát most még semmivel sincs elkésve.
Hogy etikus-e? Látod, ez nagyon nehéz kérdés. Azok az emberek valószínűleg hihetetlenül vágynak babára, és nagyon csalódottak lesznek. De nyilván Ők is tisztában vannak azzal, hogy ez megtörténhet, és előbb-utóbb feldolgozzák a csalódást.
Ha fel tudjátok nevelni a babát, akkor jól döntöttetek, ha visszaléptek.
Minél előbb intézkedjetek! Vegyétek fel ti a kapcsolatot a szervezettel. (Húgod nyilván tudja, melyik az) Az mondjuk kérdés, hogy mivel kiskorú, nem kell-e a szülők aláírása is majd, de szerintem a szervezet megmondja pikk-pakk, hogy mi a teendő.
Így a legjobb, hiszen "családban marad".
Hajrá!
A többiekhez még annyit fűznék hozzá, hogy amikor a szülőknek elmondjátok, legyél ott te is. Ezt is meg kellene ejteni minél hamarabb.
Szuper tesó vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!