Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az AFP értékem 61,5 IU/ml...

Az AFP értékem 61,5 IU/ml lett. Szerintetek kell-e aggódnom, mert magasabb a kelleténél?

Figyelt kérdés
A leleten csak úgy van hogy < 32 a jó. Dokim azt mondta nem olyan magas, hogy foglalkozni kellene vele? Ti elmennétek azért további UH-ra, vizsgálatra a megnyugvás végett?

2012. febr. 8. 20:16
 1/3 anonim ***** válasza:

a MoM értéket nem tudod?

mert abban adják meg, így azzal tudnánk összehasonlítani

de ezt mi nem tudjuk kiszámolni, mert egyéni dolgoktól függ, tehát nem egy sima matematikai átváltás

2012. febr. 9. 00:41
 2/3 anonim ***** válasza:

1. vagyok

pl nekem ez lett: 48,7 U/mL / 1,82 MoM (de az átváltás egyéni tényezőkön múlik, pl életkor, testsúly, etnikum, stb)

a Mom érték hivatalosan 2,5 -ig jó, ha ettől magasabb akkor felmerülhet velőcső záródási rendellenesség (nyitott gerinc) gyanúja

de én láttam a Czeizel-el egy riportot egyszer, amiben azt mondta hogy ha tényleg nagy baj van (nyitott gerinc) akkor nagyon felmegy a Mom érték akár 10-re is

mindenesetre én hallgatnék a dokira, és mennék további vizsgálatokra, a nyitott gerincet az UH-val ki lehet szűrni

2012. febr. 9. 00:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Nekem Mom érték nincs a papíromon, csak az IU/ml. nem tudom miért nem számolták át...
2012. febr. 9. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!