Az AFP értékem 61,5 IU/ml lett. Szerintetek kell-e aggódnom, mert magasabb a kelleténél?
Figyelt kérdés
A leleten csak úgy van hogy < 32 a jó. Dokim azt mondta nem olyan magas, hogy foglalkozni kellene vele? Ti elmennétek azért további UH-ra, vizsgálatra a megnyugvás végett?2012. febr. 8. 20:16
1/3 anonim válasza:
a MoM értéket nem tudod?
mert abban adják meg, így azzal tudnánk összehasonlítani
de ezt mi nem tudjuk kiszámolni, mert egyéni dolgoktól függ, tehát nem egy sima matematikai átváltás
2/3 anonim válasza:
1. vagyok
pl nekem ez lett: 48,7 U/mL / 1,82 MoM (de az átváltás egyéni tényezőkön múlik, pl életkor, testsúly, etnikum, stb)
a Mom érték hivatalosan 2,5 -ig jó, ha ettől magasabb akkor felmerülhet velőcső záródási rendellenesség (nyitott gerinc) gyanúja
de én láttam a Czeizel-el egy riportot egyszer, amiben azt mondta hogy ha tényleg nagy baj van (nyitott gerinc) akkor nagyon felmegy a Mom érték akár 10-re is
mindenesetre én hallgatnék a dokira, és mennék további vizsgálatokra, a nyitott gerincet az UH-val ki lehet szűrni
3/3 A kérdező kommentje:
Nekem Mom érték nincs a papíromon, csak az IU/ml. nem tudom miért nem számolták át...
2012. febr. 9. 19:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!