Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha szülésznőt választok, mik...

Ha szülésznőt választok, mik azok, amiket várhatok tőle?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy a szülésznő csak a szüléskor "aktív",vagy szülés előtt is ha van valami gondom(egészségügyi),akkor tud segíteni?
2012. febr. 8. 06:57
 1/4 anonim ***** válasza:

nekem foleg a vajudasban segitett, hogy milyen szuleskonnyitoket (homeos cuccokat) vigyek.. szerencsere benn volt a ferjem, de ha nem lett volna benn, akkor remelem "pátyolgatott" volna.

amugy szerintem az orvosnak is nagy segitseg, foleg neki.

ja, meg aprosag, de belolem a vajudaskor mindenhonnan jott mindenfele cucc (hanytam, bepisiltem, bekakiltam) (ez a "vacsorazott?" "nem, dehogy" (es azzal a lendulettel belehanytam a sajat taskamba).. rágtam a hideg agyvasat, negykezlab maszkaltam, stb..

szoval ciki, nem ciki, en foleg azert valasztok szulesznot masodjara is, mert aki bejott, amig erkezett meg a szulesznom, hat olyan flegman viselkedett, meg bunko volt (kimondva a dolgot).. es akkor mar legyen olyan, akit megfizetek, és normalis, es az orvosommal osszeszokott csapatot alkotnak.

de nyugodtan hivhatod elotte is, szerintem, nekem utana is benezett meg kerdezett, meg 3 ev utan is kiemelt figyelemmel kisert (pedig akkor meg nem is tudta, hogy megint fel fogom fogadni)

tudom, kicsit off, de nem csoda, hogy flegmak, bunkok az egeszsegugyben, vmiert utana kellett jarnom, mennyit kapnak, hat elkeserito.

2012. febr. 8. 08:41
 2/4 anonim ***** válasza:

En szules elott is tartottam mar vele a kapcsolatot boven. Nst-t, vervetelt, labort, mindent, amit akkor kellett rajta keresztul csinaltattam, nem is jartam a terhesgondozoba mar akkor. Megbeszeltuk, hogy mikor megyek be hozza, soha sem kesett, mert altalaban reggelre, ejszakai muszakja utan hivott be, igy nem volt mas dolga. A szuleszetre mentunk es ott csinalt meg mindent, amit kellett, mindig ugy hivott be idopontra, hogy a doki is bent legyen, akihez jartam. Igy a dokihoz sem mentem mar kulon terhesgondozasra, mert ha vegeztunk az nst-vel, vagy vervetellel, vagy ami epp volt, akkor elokeritette a dokimat es O is megvizsgalt, csinalt uh-t, kitoltottek a kiskonyvemet. Mondhatom, hogy sok penzt sporoltam meg a szulesznonek koszonhetoen, hiszen a dokinak mar nem kellett igy fizetnem a rendelesert es nem is kellett ket helyre jarnom.

Ha megvolt a laboreredmeny masnap, akkor hivott es mondta, hogy milyen.

Amikor eloszor azt hittem, hogy megindult a szules (tenyleg megindult), akkor is Ot hivtam fel eloszor, hozza mentem be a korhazba. A dokim nem dolgozott epp, a szuleszno megcsinalta akkor is az nst-t (keso ejszaka volt) es keresett egy megbizhato orvost, aki megvizsgalt, ennek a fuggvenyeben behivta volna a dokimat, ha kell. De leallt a szules, hazamehettem, masnap reggel mar dolgozott a dokim, akkor kellett visszamenni, a szulesznom pedig ezt szepen megvarta bent, pedig mar lejart a muszakja.

Tenyleg ott volt a 30. het utan mindenhol velem.

A szulesnel is igy volt, a doki felvett az osztalyra, inditott szulesem volt, a szuleszno bekisert a szuloszobaba, O adta be az antibiotikumot, harom oran keresztul csak varnunk kellett, a ferjemmel voltam, a szuleszno nezett rank rendszeresen. Normal esetben ilyenkor nem is szuloszoban lettem volna, hanem vajudoban, oda a ferjem nem johetett volna be. A dokit ekkor nem is lattam.

Utana volt az elokeszites, azt is a szuleszno csinalta, majd a doki burkot repesztett. A vajudasnal a szuleszno vegig velem volt, O vizsgalt, a doki kb fel orankent jott be es a vegere hivta be a szuleszno. (Ket orat vajudtam csak.) Ez keso este volt, mivel nem volt sok szules, igy azt is elintezte a szuleszno, hogy ejszaka a szuloszoban tolthessem egyedul, nem kellett akkor atkoltoznom masik szobaba, csak reggel. Egy agyasba akartam menni, emiatt is O intezkedett.

De azt mondta, hogy ha tobb agyasba mennek, akkor is segitene abban, hogy a harom agyasba keruljek es ne mondjuk a nyolc agyasba, illetve "normalis" tarsasaghoz rakjanak.

Harom napot voltunk bent, minden nap bejott 1-2 alkalommal beszelgetni.

Szoval nagyon megerte. 30 korul szoktak ennek a szulesznonek adni.

Elso gyereknel nekem se dokim, se szulesznom nem volt, de akkor kulfoldon szultem, ott jo volt ugy is, masodik szulesnel izgultam, ugyhogy dokit es szulesznot is fogadtam.

De ha a harmadik gyermekem Magyarorszagon szuletne, akkor mar csak es kizarolag szulesznot fogadnek.

2012. febr. 8. 08:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk gyakorlatilag a szülésznő felel a gátvédelemért: ő tanítja meg a gátmasszázst, ő segít majd a vajúdásnál, szülésnél. Ha éjszaka fogok szülni, akkor is be fog jönni hozzám és ez nagyon megnyugtató. Ha a várandósság során bármiféle kérdésem van (pl. milyen gyógynövényt, homeo-bogyót szedjek az adott tüneteimre), akkor is szívesen válaszol.
2012. febr. 8. 10:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Szent István kórházban szültem, nem volt fogadott szülésznőm, akit "kaptam" nagyon rendes volt, gátvédelmet alkalmazott, segített, kedves volt, mondjuk nem sok gondja volt velem. De utána hálás voltam neki is, megköszönte, 10 ezret adtam neki. Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy nem csak fogadott szülésznőtől várhatsz el segítséget.
2012. febr. 8. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!