Múlt héten voltan a 12-hetes ultrahang vizsgálaton. Utána adott a doki egy szűrővizsgálatos szórólapot, ha úgy gondoljuk megcsináltathatjuk. Szerintetetek van értelme?
Igen megcsináltattam.Több dologra is jó.Kiszűri a downt a nyitott hátgerincet, edwards-kórt...a nyugalmam érdekében jó volt.Lehet, hogy csak 94 százalékban biztos, de ha egy ilyen vizsgálaton az jön ki hogy 1: 50000-hez, akkor az nekem azt jelenti, hogy a baba biztosan egyészséges.Tehát van garancia.Persze akad matetamatikai esély, de az elenyésző.
Nekem is jók voltak a leleteim és sajnos ponta fiatalok szülnek több downost mostanság, mert nem mennek szűrésre, mert azt hiszik, nincs mitől tartaniuk.
Második vagyok.Azóta van egy egészséges kislányom.
Én azért is csináltattam meg, mert az unokahúgomnak sajnos későn fedezték fel, hogy a második babájuk nyitott hátgerincű, és már a harmadik trimeszterben elvették a babát.Nagyon nehezen dolgozták fel ezt a tragédiát.
Ha a kombinált tesztre gondolsz, azt én is megcsináltattam, de nálunk ingyen volt, mert a kórház a Sejtbankkal szerződést kötött erre. Szerintem érdeklődj utána, hogy nincs-e olyan kórház a környéken, ahol Neked is megcsinálnák ingyen! Legalábbis ha a pénz jelenti a gondot.
Szerintem nagyon jó dolog, bár lehet, hogy én is csak azért érzem/látom így, mert abszolút negatív eredmény jött ki.
Ahogy az előttem válaszolók írták, majd 95%-os biztonsággal jó eredményt mutat ki. De csak akkor, ha a vizsgákat a 11-13. hétben van megcsinálva!!!Ki ne csússz az időből, ha esetleg szeretnéd mégis megcsináltatni.
Valóban úgy van, hogy az 1:250 alatti eredmény minősül pozitívnak, s akkor mindenképp más vizsgálatokra is küldenek.
Ha 1:250 és 1: 1000 között van az eredményed, akkor az elvileg negatví, de ott még van kockázat. Ezért ijjedhett meg az egyik előttem szóló.
Nekem a Down-kórra 1:12 000 jött ki, az Edwards-kórra pedig 1:50 000.
Azért még így is izgulok, hogy minden rendben legyen a babával, de ez természetes.
Az meg, hogy 21 éves vagy, nem jelent semmit. Már ezt is írták, de adatok igazolják, hogy a Down-kóros gyerekek többségét 35 évnél fiatalabbak szülik, mert nem mennek el ilyen szűrésekre.
Szerintem, jobb tudni minél előbb, ha baj van. Bár én se tudom, mi lett volna a reakcióm, ha véletlenül negatív. Talán nem akartam volna neki szenvedést az életben.
Szóval, szerintem a magad megnyugtatása miatt érdemes ezt megcsináltatni. Már csak azért is, mert a 16. héten kötelező lesz az AFP-vizsgálat, az meg annyira elavult, s rengetegszer hoz ki téves erdményt. Na akkor szerintem még rosszabb ráparázni. Addig ugyanis eltelik egy hónap+már érezhetes is a babát mozogni.
De a Te döntésed!
Gondtalan babavárást!
22 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!